Bild
Nästa artikel
Nyheter

Större batteri och ny mobilapp i Ioniq

Publicerad 7 maj 2019
Hyundai uppdaterar tekniken och plussar på räckvidden.
Hyundai Ioniq finns som bekant i tre versioner med varierande grad av elektrifiering: En elbil, en hybrid och en laddhybrid. Ioniq kom för tre år sedan och nu är det dags för en uppdatering.

Det innebär bland annat att elbilen Electrics batteri har uppgraderats från 28 kWh till 38 kWh. Enligt nya körcykeln WLTP blir det en räckvidd på 29 mil. Även ombordladdaren har fått ökat kapacitet; från 6,6 till 7,2 kW, vilket snabbar på laddtiden.


En välkommen nyhet är att Ioniq utrustas med en app där ägaren kan se laddstatus på distans via sin smartphone. De kan också fjärrstyra klimatanläggningen. 
 
Bromsåtervinningen kan styras via paddlar i hybriden och laddhybriden när föraren kör i Eco-läget. I sportläget agerar paddlarna som manuella växlare. När det gäller elbilen får den nya körläget Eco+ som skalar ner bilens energikonsumtion till minimum.

Utseendemässigt har Hyundai gjort smärre designförändringar i bilarnas front och stuvat om lite i inredningen på insidan. 

Uppdaterade hybriden och laddhybriden finns tillgängliga från och med juli 2019. Elbilen börjar säljas i september 2019. 

Diskutera: Vad tycker du om Hyundai Ioniq? 

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.