Nästa artikel
Stockholmare kan slippa parkeringsböter under coronakrisen
Nyheter

Stockholmare kan slippa parkeringsböter under coronakrisen

Publicerad 8 april 2020
Den nya regeln gäller bara för riskgrupper – men det gör ingen koll bland bilägare som ansöker om ersättning.

Den som sitter isolerad på grund av coronaviruset och tillhör en så kallad riskgrupp kan nu få eventuella parkeringsböter betalda – åtminstone i Stockholm. Det skriver lokaltidningen Mitt i.

Det nya beslutet blev klart tidigare i veckan efter att trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) lovat att se över möjligheterna att tillfälligt ta bort datumparkeringen.

Eftersom gatorna ska sopas kan inte datumparkeringen tas bort helt, men Stockholms stad ska ersätta alla som tillhör riskgrupperna i coronaspridningen och som får en p-bot på grund av att de parkerat när det varit städdag. Uppgörelsen gäller alltså inte för andra felparkeringsorsaker.

När boten är betald kan bilägaren skicka in en anmälan till Stockholms stad som Mitt i beskriver. Beloppet betalas ut tillbaka i efterhand om ansökan blir godkänd. 

Stockholms stad kommer dock inte kolla att den som ansöker om ersättning för en parkeringsbot faktiskt tillhör någon riskgrupp, utan vädjar istället till att stockholmare som är friska och inte tillhör riskgrupperna följer trafikreglerna och inte drar på sig några böter.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-05-04 22:43
Bo Håkansson

Att Daniel Helldén är naiv det vet man. Men så naiv att han vädjar till stockholmare som är friska........

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.