Bild
Nästa artikel
Snabbladdare provas i Göteborg

Snabbladdare provas i Göteborg

Nyheter

20 minuter för att fylla elbilens batterier. Det ska bli möjligt med särskilda stationer för snabbladdning som nu testas i Göteborg.

Två snabbladdningsstationer för elbilar ska nu sättas upp i Göteborg. Elbilar ska kunna köras dit och rulla i väg med ”full tank” bara 20 minuter efter att sladden kopplats in.

Stationerna ingår i ett utvärderingsprojekt som startats av Test Site Sweden i samarbete med verkstadskoncernen ABB, energibolaget Göteborg Energi och teknikföretaget TurningPoint med stöd från Västra Götalandsregionen.

– Erfarenheter från Japan har visat att tillgänglig snabbladdning i tätorter väsentligt ökar användningen av elbilar. Tilltron till elbilen som transportmedel ökar och körsträckorna mellan laddtillfällena blir längre, säger Bertil Nygren vid ABB.

– Med ett antal snabbladdare i städer och dess närhet kan vi minska förarens rädsla att elbränslet tar slut, säger Carl-Johan Mattsson vid TurningPoint.

Stationernas placering, säkerheten och kommunikationen från bil till elnät ska i första hand utvärderas. Dessutom ska laddningens påverkan på elnätet granskas.
 
Diskutera: Blir elbilen mer intressant om den kan laddas på 20 minuter?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2011-03-16 17:45

Nu kommer väl det definitiva genombrottet för el-bilen om detta funkar!

#2
2011-03-17 12:56

Jodå....nu skall bara priset anpassas också!
Den enda vägen att gå är att kunden får köpa bilen till ett pris som motsvarar Bensin/Diesel varianter och sedan Leasa Batterierna!

#3
2011-03-17 13:32

kommer kontakterna få sitta kvar i bilarna när man gått därifrån? kul skämt för de som inte kan låta andras grejor vara, dra ur eller stjäl sladden så kommer du ut till en oladdad bil på morgonen...
eller finns det någon låslösning? (konstigt ord...)

#4
2011-03-17 13:42

Inget nytt under solen. Detta är redan testad och utvärderat i både Malmö och Stockholm. Testerna är utförda både med snabbladdningsstationer av samma typ som nu i GBG och med stationer som förutom snabbladdning också rensade elnätet från övertoner.
Kom med något nytt nu i GBG istället för att göra om det som redan är gjort.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.