Bild
Nästa artikel
Skodas udda nyhet: Förlängd ”Octavia Pro” för Kina

Skodas udda nyhet: Förlängd ”Octavia Pro” för Kina

Nyheter

Skoda lanserar en längre version av Octavia för kinesiska bilköpare. Men bara en av nyheterna gynnar baksätespassagerarna.

På den kinesiska bilmarknaden är det vanligt med förlängda sedanmodeller. Att ha ett rejält baksäte, sedankaross och gärna en chaufför är ett tecken på lyx och prestige.

Det har biltillverkarna förstått. De senaste åren har nästan alla bilmärken lanserat förlängda versioner för Kinamarknaden. Och det är inte alls bara lyxbilar som finns med längre axelavstånd.

Nu kommer även mellanklassmodellen Skoda Octavia med extra benutrymme bak. Den förlängda versionen heter ”Octavia Pro”, vilket dock snarare för tankarna till en arbetsversion för hantverkare än en lyxig och förlängd version.

Skoda Octavia Pro har 6,4 centimeter längre kaross än den vanliga modellen och 4,4 centimeter längre axelavstånd. Enda motoralternativet är en 1,4-liters bensinmotor på 150 hk och sjustegad DSG-växellåda.

Bilen får flera sportiga designdetaljer samt head up-display, större infotainmentskärm, ventilerade framstolar och internetuppkoppling – finesser som främst gynnar föraren, vilket kanske är lite feltänkt med tanke på att bilen alltså främst ska locka baksätesresenärer.

Skodas udda nyhet: Förlängd ”Octavia Pro” för Kina

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.