Nästa artikel
Skoda Enyaq får snabbare laddning och längre räckvidd
Nyheter

Skoda Enyaq får snabbare laddning och längre räckvidd

Publicerad 17 augusti 2022
Skodas nya mjukvara till elbilen Enyaq kommer med flera viktiga nyheter. Men den måste installeras på en verkstad.

De bilköpare som slagit till på en Skoda Enyaq får snart version 3.0 av bilens mjukvara installerad. Det ska bland annat ge något längre räckvidd tack vare optimering av batterisystemet.

Exakt hur mycket längre räckvidden blir är dock oklart, men Skoda avslöjar i alla fall att snabbladdningseffekten höjs till 120 kW för modellen med 62 kWh-batteri och till 135 kW med 82 kWh-batteriet – samma uppdatering som även plattformssyskonen Volkswagen ID.4 och Audi Q4 e-tron fått.

Flera Skodaägare har den senaste tiden även klagat på långsam eller obefintlig koppling mellan bilen och mobilappen. Förhoppningsvis kan dessa problem lösas med den senaste uppdateringen eftersom Skoda utlovar ”utökade och förfinade” tjänster i det som kallas Skoda Connect, men det kan också bara handla om nya funktioner och inte buggfixar av befintliga finesser.

Bland övriga nyheter finns möjlighet att sätta en laddgräns på 80 procent, bättre visning av nästa laddstopp i navigationssystemet och visning av nuvarande laddnivå i instrument och head up-display.

En udda detalj är att mjukvaran måste installeras på en verkstad vilket tar upp till fem timmar (!) och som Skoda beskriver som en ”gratis servicekampanj”. Därefter ska dock de flesta funktioner och finesser i bilen kunna uppdateras över nätet.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 17 augusti 2022 Laddnivån visas men det nya…
  • 17 augusti 2022 "visning av nuvarande…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.