Bild
Nästa artikel
Seel ersätter Thörner i Dakar-rallyt

Seel ersätter Thörner i Dakar-rallyt

Nyheter

MC-tjejen Annie Seel kommer av allt att döma att ersätta Tina Thörner som svensk representant i det helsvenska Pewano-teamets Volvo XC60 i det kommande Dakar-rallyt.

Pewano-teamet i Hindås håller som bäst på att testa sin Dakar-bil vilket vi skriver om i senaste Vi Bilägare som nu finns ute hos prenumeranterna.

Från början var det tänkt att tyskan Jutta Kleinschmidt tillsammans med co-drivern Tina Thörner skulle köra bilen, men värmländskan som var med och lanserade Pewano-Volvon har sagt upp avtalet med teamet. Utöver Jutta och Annie har också sydafrikanen Alfi Cox funnits med i resonemanget om förarsitsen.

Annie Seel är en tuffing och har totalt kört närmare 20 ökenrallyn – och genomfört alla. Hon har fem genomförda Dakar-rallyn på sin meritlista, men alla tidigare på två hjul. För snart två år sedan vann Annie Dakarrallyts damklass, men i fjol kom hon längre ned i prislistan, bland annat på grund av en akut matförgiftning.

Det är först i år som Annie Seel prövat på bilrally, bland annat i Midnattssolsrallyt där hon körde Porsche 911 i samma team som Björn Waldegård och Stig Blomqvist.

Dakar-rallyt körs nästa år mellan 1 och 15 januari.

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
Pulu
2011-09-23 18:50

Verkligen riktigt imponerande!
Kanske en framtida kandidat till bragdguldet...

#2
2011-09-23 23:31

Nänä, bragdguldet kommer aldrig att hamna inom motorsporten.
Stenåldersstofilerna som är med och bestämmer vilka som blir nominerade har aldrig hört talas om motorsport.

#3
2011-09-28 23:55

Att köra genom 20 ökenrallyn på motorcykel borde slå vilken pingpong-spelare eller krambrottare som helst!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.