Bild
Nästa artikel

Recension: Tina Thörner – 20 år med grussprut i rallycirkusen

Recension

Det var med TV-programmet Let´s Dance som Tina Thörner blev ett med svenska folket. Dansandet i all ära, men det är engagemanget och framgångarna med rallysporten under 20 års tid som gör värmländskan smått unik i en mansdominerad värld.

Tina ger uttryck för sina känslor, med hjälp av spökskrivaren Annemo Friberg, i boken ”20 år med grussprut i rallycirkusen”, utgiven av förlaget Årets Bilsport AB.

Jag lärde känna Tina i mitten av 1980-talet då hon som tonåring tog hand om allt administrativt arbete kring dåvarande pojkvännen Lars-Erik Torphs rallysatsning. Det märktes att Tina redan då var en fixare av Guds nåde, och på den vägen har det fortsatt.

Det har bland annat resulterat i en rallykarriär som co-driver som omfattat det mesta i tävlingsväg, bland annat nio genomförda Dakar-rallyn. Utöver tävlandet jobbar också Tina med ledarskapsutveckling, coachning och att bygga lagkänsla.

I boken beskriver Tina sina livsöden och drar sig inte heller för att öppenhjärtigt berätta om sina relationer, både på det yrkesmässiga och på det rent privata planet. Boken är kryddad med intressanta bilder och statistik, signerad rallysportens statistiknörd Milan Kral från Tjeckien. Det är roande läsning, också för dem som inte är rallyfantaster.

Tina har för avsikt att lansera sin bok i samband Sveriges EM-rallycrosstävling i Höljes första helgen juli. Vi Bilägare har också nyligen träffat Tina och diskuterat framtidsplaner, ett reportage som kommer senare i år.

Taggar: Nyheter,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.