Nästa artikel
Seat bygger sin första suv
Nyheter

Seat bygger sin första suv

Publicerad 26 mars 2014 (uppdaterad 26 mars 2014)
Seat meddelade idag att de bygger sin första suv. Det blir en kompakt variant baserad på VW-koncernens MQB-plattform och bilen ska finnas hos handlarna till 2016.

Det här är Seats intåg i segmentet för små-suv:ar, en biltyp som växer så att det knakar. Enligt Seats själva säljs det cirka en miljon kompakta stadsjeepar bara i Europa varje år.  Seats vd Jürgen Stackmann meddelade nyheten om den hittills namnlösa bilen under tillverkarens presentation av 2013 års ekonomiska resultat. Han skred inte på orden när han beskrev förhoppningarna på den nya modellen:

– Denna suv är en viktig pelare i företagets framtida strategi och ett stort steg framåt för att nu långsiktig lönsamhet.

Bilden visar suv-konceptet som Seat visade på Genève- mässan 2011, några officiella bilder eller tekniska specifikationer på den produktionsklara bilen har inte släppts ännu. Det är dock troligt att den kommer ha mycket gemensamt med nästa generations VW Tiguan och Audi Q3 då alla tre kommer byggas på MQB-plattformen.

Diskutera: Vad tycker du om Seats satsning på en liten suv?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-03-26 15:59
Reverend Benny

Sålänge det inte blir en Exeo repris där man tar en gammal modell (audi, vw, etc), byter några få komponenter och loggan i grillen så kanske den har en chans.
Hoppas bara Seat får sätta lite egen prägel på sakerna, främst då med design så den sticker ut lite.
Väntar fortfarande på att Seat Tango ska bli verklighet :-)

edit: Såg nu att det stod att den baseras på den nya plattformen, så kan helt klart bli intressant, om Seat får lite svängutrymme med ritpennan.

#2 • Uppdaterat: 2014-11-25 10:34
Styggavargen

Kan någon ärligt talat berätta för mig vad som är så bra med en SUV? Jag tror detta slutar med katastrof för SEAT om denna modellen inte kommer att sälja. SEAT är inte så stora i Sverige så det måste verkligen till att de lyckats få fram något som lockar köparna.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.