Bild
Nästa artikel
Nyheter

Seat trygghetspaket förlänger garanti

Publicerad 10 januari 2013 (uppdaterad 10 januari 2013)
Nya Seat Leon ska lanseras och samtidigt inför Seat ett trygghetspaket, som innebär längre garanti och tre års fri service.

Nästa helg ska nya Seat Leon, som bygger på samma grund som nya Volkswagen Golf, lanseras i Sverige. I samband med detta inför Seat också ett trygghetspaket.

Med detta paket förlängs nybilsgarantin från 2 till 3 år (eller 9 000 mil om det uppnås före) och kunden får därutöver 3 års (eller 4 500 mils) fri service på sin bil.

Trygghetspaketet kommer att ingå vid köpet av alla nya Seat-modeller, förutsatt att köpet finansieras genom Seat Finans. En annan förutsättning för att trygghetspaketet ska gälla är att bilen är servad enligt bilens serviceintervaller.

- Som en del i Volkswagengruppen har vi tillgång till den senaste tekniken och den bästa kvaliteten på våra produkter. I och med lanseringen av nya Leon har vi ett nytt och komplett modellprogram med produkter som vi vet håller vad de lovar. Därför känns det perfekt att kunna erbjuda kunden en förlängd garantitid och fri service, säger Åke Lundberg, Märkeschef på SEAT Sverige.

Diskutera: Vad tycker du om Seats trygghetspaket?
 

Kommentarer

#1 • 2013-01-10 12:16
Leif Larsson (not verified)

Så trygghetspaketet förutsätter att jag tar lån via Seat Finans?
Om jag väljer att köpa Seat kontant, gäller inte trygghetspaketets garanti då?

"Trygghetspaketet kommer att ingå vid köpet av alla nya Seat-modeller, förutsatt att köpet finansieras genom Seat Finans." (klippt och klistrat från artikeln ovan)

#2 • 2013-01-10 12:25
Hackenbush

Kontantkunder är inga bra kunder, de vill ju få in lite ränta med.

#3 • 2013-01-10 12:30
Mistro

Alltid roligt när garantier utökas och vi vet ju alla VARFÖR de gör det egentligen.
Handlade det om kvalite som man vill få det till så kan man ju undra varför garantierna inte omfattar de bilar som har finansierats på något annat sätt.
Man kan också vända på det hela och säga att: Numera VET vi att bilarna är tillräckligt bra för att inte orsaka oss några större kostnader under de första 3 åren och därför utökar vi nu garantierna.

Med andra ord så är alltså inte Audi,Vw och Skoda tillräckligt bra för att få denna förlängda garanti!?

Sen finns det de också som först förlänger sin garanti och säljer massor med bilar för att sen sänka de igen.
Först var kvaliten väldigt bra men sen blev man lite osäker? ....
-Köper du bil just nu så får du 10 års garanti under förutsättning att ....
-Hos oss får du en unik service till marknadsmässiga priser ...

Nåja så länge som inte snåljåparna med sina 2 års garantier ställer mindre krav på oss, har billigare service eller bättre bilar så är väl en längre garanti alltid att föredra?

#4 • 2013-01-10 13:27
Alexander Öbom

Leif Larsson. Ja, trygghetspaketet gäller bara om köpet görs via Seat Finans, och alltså inte om det görs kontant, som jag förstått det.

/ Alexander Öbom, Vi Bilägare

#5 • 2013-01-10 14:14
mcregor (not verified)

Trots att jag är VW-ägare så måste jag säga att detta "trygghetspaket" som bygger på att bilen köps på kredit och dessutom via ett specifikt finansbolag är snudd på bedrägeri att gå ut med som en stor nyhet. Gör om, gör rätt som man brukar säga.

#6 • 2013-01-10 14:20
Hackenbush

Där sa du en sak mcregor!
Bryter inte detta mot konkurrenslagen att man är tvungen att köpa genom deras finansbolag om man vill ha deras förlängda garantier lika mycket som Kias krav att man bara fick serva sin bil på deras verkstäder om den långa garantin skulle gälla? (visst var det Kia som hade detta kravet? Blev lite osäker nu)

#7 • 2013-01-10 14:37
mcregor (not verified)

Hackenbush - dom kan säkert slingra sig ur detta för det kan ju t ex vara Finansbolaget som via serviceavtalet tar ev tillkommande garantikostnader men oavsett om det är lagligt eller inte så känns det väldigt tveksamt ändå.
Så egentligen borde det vara deras Finansbolag som annonserar detta som ett mervärde när man finansierar bilen vi dom och inte att Seat skall framhålla detta som en förbättring av garantin...

#8 • 2013-01-10 15:15
Mistro

Det är ju inte precis något nytt med att handlare utlovar fördelar om man finansierar via önskat bolag från deras sida.
Detta spelar inte så stor roll för särskilt många,..mer än möjligen för de som hade tänkt att betala sin bil kontant.
Finans via bank brukar vara en sämre lösning.

Dock är det ju tveksamt om något så viktigt som längden på nybilsgarantin verkligen skall avgöras utav hur bilen betalas.

På tal om att slingra sig:
Kan ett skitföretag som Lendo få fortsätta sin bluff-verksamhet med direkta lögner rakt ut i media så kan nog Seat också förklara varför de har valt sin lösning. ;)

#9 • 2013-01-10 15:22
Hackenbush

Mistro, håller med dig fy fasen för Lendo. Går folk på detta?

#a • 2013-01-10 15:48
FLAC

Är det inte bara att ta bilen på finansiering och casha allt på första fakturan då? eller måste man förbinda sig att delbetala i minst 36 månader...?
De flesta rörliga lån kan man ju annars lösa när man vill.
Exakt den här lösningen hade Renault för drygt 3 år sedan när jag köpte, en kampanj som gick ut på att om man tog finansiering fick man ett års extra garanti (2+1, detta var innan den 5-åriga infördes), kampanjen drog visst igång i samband med att jag hämtade ut bilen och det fick jag reda på när jag satt på hans kontor 17:30 med en postväxel i näven... För sent att fixa nåt med finansieringen då men det slutade med att han i alla fall fixade till ett 3:e år gratis för mig. Som jag ändå inte behövt utnyttja dock...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.