Nästa artikel
Seat Mii tar sig an stadstrafiken
Nyheter

Seat Mii tar sig an stadstrafiken

Publicerad 3 oktober 2011 (uppdaterad 4 oktober 2011)
Efter Volkswagen Up och Skoda Citigo kommer nu Seat Mii, den spanska varianten av VW-gruppens nya minibil. Premiär i juni 2012.

På Frankfurtsalongen i mitten av september premiärvisades nya stadsbilen Volkswagen Up. Kort därefter presenterades Skoda Citigo, samma bil men med tjeckisk kostym.

Nu har modellen rullat genom garderoben ytterligare en gång och kommit ut med spansk mundering och Seat-emblem. Namnet blir Mii.

Up, Citigo och Mii ser närmast identiska ut på utsidan och delar också teknik i all väsentlighet. En trecylindrig bensinmotor på 1,0 liter som ger 60 eller 75 hästar står till förfogande.

Snålast blir bilen i utförandet Mii Ecomotive då förbrukningen stannar på 0,42 liter/mil med ett CO2-utsläpp på 97 gram/km. Senare nästa år väntas även en gasdriven variant.

Bromsar automatiskt
Liksom Up och Citigo introduceras Mii först med tre dörrar, men så småningom kommer även en mer praktisk femdörrarsversion. I kupén finns plats för fyra personer, inklusive föraren, samt 251 liter bagage.

Bland utrustningen noterar vi säkerhetssystemet City Safety Assist som med hjälp av en lasersensor kan upptäcka en förestående kollision och automatiskt aktivera bromsarna.

Seat Mii lanseras redan i november på hemmamarknaden i Spanien. Till Sverige kommer den inte förrän i juni 2012.

Diskutera: Vad tycker du om Seat Mii?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-10-03 16:12
Raymond K (ej verifierad)

Detta är ovanligt, en småbil som verkligen är snyggt designad.

#2 • Uppdaterat: 2011-10-03 19:48
Rustan Werling

Dom är smarta på VW. Först gör dom Golf större och större, då skapas det utrymme för Polon att bli lika stor som Golf var förr. Och vips, så har dom hittat ett segment där dom kan stoppa in Volkswagen Up, som av en händelse ser ut att vara ungefär lika stor/liten som Polo var innan den blev lika stor som Golf var....innan den växte. Och vi sväljer ekvationen med hull och hår :)

#3 • Uppdaterat: 2011-10-03 20:46
Gunnar Gustafsson (ej verifierad)

Citygo är både billigare och snyggare. Som så ofta med Skoda... Men precis samma skit under skalet.

#4 • Uppdaterat: 2011-10-03 23:05
Roger Skagerström

Skönt med en Seat som inte ser ut som en inavlad gris. Samtidigt saknar den lite egen karaktär. Skulle kunnat vara en "bil" i någon statlig reklamfilm där man inte vill visa upp varumärken. Ta bort loggan och det hade varit en "bil" av oigenkännbart fabrikat.

Aldrig blir jag nöjd :P

Hur är dessa bilar mot lilla Lupo som fanns förr iallafall? Lupo tyckte jag var en charmig och söt liten bil som inte blev för löjlig.

#5 • Uppdaterat: 2011-10-04 13:53
Tobo

Trillingbilarna (Toyota Aygo, Citroën C1, Peugeot 107), får hård konkurrens av ett nytt gäng trillingbilar.

#6 • Uppdaterat: 2011-10-04 23:46
Per_K

Verkar vara en utmärkt småbil. Mycket bra dessutom att den kommer i en version för gasdrift!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.