Nästa artikel
Sällsynt Koenigsegg ute på blocket – för 7,5 miljoner
Nyheter

Sällsynt Koenigsegg ute på blocket – för 7,5 miljoner

Publicerad 24 juli 2020 (uppdaterad 24 juli 2020)
Den norske rallyföraren Vegard Joa har lagt ut sin Koenigsegg CCR Evo på både Blocket och dess norska motsvarighet Finn.no. Skälet till försäljningen: För tung koppling.
En av två tillverkade Koenigsegg CCR Evo ligger just nu ute på både svenska Blocket och dess norska  motsvarighet finn.no. Säljaren hetar Vegard Joa och är en 52-årig norsk rallyförare. Enligt honom är det en höftskada som lett till att bilen nu säljs.

– Jag har en förstörd höft som inte går att fixa. Det gör att jag helt enkelt får problem med att trycka in kopplingen efter en stunds körning. Därför tänker jag att bilen kan få en ny ägare, säger han till den norska tv2.no.
Koenigsegg CCR byggdes mellan 2004 och 2006 i endast 14 exemplar. Bilen står listad i Guiness rekordbok som den snabbaste produktionsbilen i världen. Under huven sitter en V8-motor med dubbla kompressorer kopplat till en sexväxlad manuell låda. Den totala kraften ligger på 806 hästar 0-100 km/h går på 3,2 sekunder. Toppfarten uppmäts till 388 km/h.

Som om detta inte vore nog är bilen en Evo-version som det bara byggdes två stycken av. Dessa två bilar sägs ha en toppfart på hela 395 km/h.

Om detta låter som något för dig så kan bilen bli din. Allt för ett pris av 7,5 miljoner kronor.

Diskutera: Vad tycker du om Koenigsegg CCR Evo


 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.