Nästa artikel
Koenigsegg berättar om nya svenska bilfabriken
Nyheter

Koenigsegg berättar om nya svenska bilfabriken

Publicerad 16 februari 2022
Testbana, upplevelsecenter och nyrekryteringar bland planerna.

Det var 2021 som Koenigsegg offentliggjorde sina planer att expandera verksamheten i skånska Ängelholm och byggde en anläggning på 11 000 kvadratmeter. Nu delar de med sig av fler detaljer av vad som komma skall.

En ny bilfabrik, kundmottagning och eventutrymmen ökar på företagets yta till 30 000 kvadratmeter.


Den nuvarande kontorsbyggnaden – som i grunden är gamla flygplanshangarer – byggs ihop med en ny tillverkningsanläggning. Där ska Koenigsegg med start 2023 börja producera supersportbilen Gemera. Den kombinerar laddhybridteknik med etanoldrift och motorn har så kallade fria ventiler.
 

 


På de släta takytorna kommer det att hamna solcellspaneler för att bidra till Koenigseggs strävan att bli koldioxidneutrala.
På insidan ryms det ett så kallat upplevelsecenter med museum på 800 kvadratmeter och även visningslokal tänkt till framtida lanseringar och events. Det ska också anläggas en ny testbana i närheten, i syfte att testa prototyper och existerande modeller inför leverans.  


– Expansionen är en markering av vår dåtida och framtida relevans, där vi styr mot att leverera banbrytande teknologi och våra handgjorda, ultimata prestandabilar, säger bilföretagets chef och grundare, Christian von Koenigsegg.  

I nuläget är man på jakt efter att anställda ytterligare 100 ingenjörer, samt öka på produktionsstyrkan med 150 personer. Vid slutet av 2023 räknar företaget med att ha nära 800 anställda.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.