Nästa artikel
Så mycket kostar Polestar 2 Performance
Nyheter

Så mycket kostar Polestar 2 Performance

Publicerad 10 oktober 2019 (uppdaterad 10 oktober 2019)
Gulddetaljer, maffiga bromsar och ställbara stötdämpare. Här är svenska priset.
Polestar 2 kostar i grundutförande 659.000 kronor och valet av sportiga performance-varianten ökar på summan med 60.000 kronor, till totalt 719.000 kronor. 

Drivlinan och dess effekt är densamma i Performanceversion och grundversion, det vill säga fyrhjulsdrift och 300 kilowatt, eller 408 hästkrafter. Maximala vridmomentet är 660 Newtonmeter. 

Vad som skiljer dem åt är att prestandavarianten innehåller ställbara stötdämpare från Öhlins, 20-tumsfälgar, och bromsar från Brembo med guldfärgade bromsok. Även säkerhetsbältena är guldiga.
 
Känns det igen? Detaljerna finns även på Volvos 60-serie i T8 Polestar Engineered-utförande. Vi Bilägare provkörde S60 med de rejsiga egenskaperna i fjol

Den som önskar en Polestar 2 Performance kan betala reservationsavgiften på 1.000 kronor på biltillverkarens hemsida för garanterad leverans under 2020.

– Vi tillbringade mycket tid besatta av smådetaljer i chassiinställningarna för att hitta bilens "sweet spot". Vi kallar den för "gyllene åkturen", säger Joakim Rydholm, som ansvarar för chassiutvecklingen på Polestar.  

Diskutera: Vad tycker du om Polestar 2 Performance?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.