Bild
Nästa artikel
Polestar gör nytt elektriskt kraftpaket till Volvo

Polestar gör nytt elektriskt kraftpaket till Volvo

Nyheter

Laddhybriderna T8 i Volvos 60-serie får en sportig injektion från Polestar.

Innan Polestar blev eget märke med egenproducerade bilar prestandaoptimerade de Volvobilar med så kallat Polestartrim. Nu presenterar Volvo en ny typ av det sportigare utförandet, kallat Polestar Engineered.

Det innebär att Polestars ingenjörer satt sin prägel på bilens hjul, bromsar, hjulupphängning och motorstyrenhet. Optimeringen riktar sig mot laddhybriderna T8 och bilen som blir först ut med möjlighet till den extra kryddan är nya S60 som presenteras nästa vecka. Senare ska även suven XC60 och kombin V60 erbjudas med Polestar Engineered.

S60 T8 Twin Engine med Polestarpaketet ökar effekten till 415 hästkrafter (+15 hk) och 680 Newtonmeter i vridmoment (+10 Nm). Visuellt utmärker sig Polestar Engineered-bilarna med guldfärgade bromsok från Brembo. Guld är den färg som numera representerar Polestartrim, förut var den cyanblå. Andra sätt att känna igen den kraftfullare Volvon är Polestar-emblem, avgasrör i svart krom och guldfärgade säkerhetsbälten.      

Diskutera: Vad tycker du om Polestar Engineered?

Polestar gör nytt elektriskt kraftpaket till Volvo
Taggar: Nyheter, Volvo

Kommentarer

#1
2018-06-14 12:25

Gissar att det blir dyrt trots att skillnaden är högst måttlig.

#2
2018-06-15 20:37

några kunder kommer att bli glada..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.