Bild
Nästa artikel
Så maxar du bilens värde

Så maxar du bilens värde

Nyheter

Våren är högsäsong för bilförsäljning. Här kommer tips på hur du får ut mesta möjliga när du säljer din gamla pärla.

När våren kommer ökar inte bara temperaturen utan också försäljningen av begagnade bilar. E-handelsbutiken Mekster delar med sig av enkla medel som kan bidra att höja värdet på bilen när det är dags att sälja:   

Så maxar du bilens värde
  • Tvätta och städa bilen noggrant. Första intrycket är viktigt och en ren bil signalerar att de är en välvårdad bil man har framför sig. Glöm inte heller bort att rengöra insidan av bilen, både säten, golv och vinyl ska vara rena och fria från fläckar. Läs Vi Bilägares test av avfettning och bilvax.
Så maxar du bilens värde
Så maxar du bilens värde
  • Se till att bilmattorna är fräscha, rengör dem med hjälp av högtryckstvätt. Om de fortfarande ser glåmiga ut efter tvätten kan de vara värt att investera i ett par nya inför försäljningen. Vi Bilägares test av högtryckstvättar.   
Så maxar du bilens värde
  • Rengör däck och fälgar. Även om dina däck är i riktigt bra skick så kan bleka och gråaktiga däck signalera att det finns torrsprickor i däcken. Använd däckglans för att ge däcken en svart skinande yta och förhindra framtida torrsprickor. Glöm inte heller att rengöra fälgarna med fälgrengöring. Vi Bilägares test av fälgrengöring.
Så maxar du bilens värde
  • Eliminera dålig doft. En bil som luktar dåligt kommer med största sannolikhet skrämma bort spekulanter. Om doften inte försvinner efter att du städat bilen kan du använda en bakteriedödandespray för att neutralisera oönskade dofter och därefter sätta upp en doftgran med fräsch och diskret doft. Se bara till att ta bort doftgranen innan de är dags att visa upp bilen. Vi Bilägares test av textilrengöring och bildammsugare
  • Åtgärda trasig utrustning. Potentiella köpare brukar testa så att din bils utrustning fungerar som t.ex. AC och bilstereo. Om de inte fungerar kan du räkna med att de vill pruta på priset. Se därför till att laga trasig utrustning innan du säljer den.
Så maxar du bilens värde
  • Dragkrok är för många bilköpare ett måste och de är ofta villiga att betala mer för en bil med dragkrok. I flera fall lönar det sig att montera på dragkrok på bilen innan du säljer den. Detta gäller framförallt på kombi och SUV men desto mindre på små bilar.
  • En nybesiktad bil utan anmärkningar och en noggrant ifylld servicebok skapar trygghet hos potentiella köpare. Se därför till att alla papper är på plats och kan visas upp.  
Så maxar du bilens värde
  • Många bilköpare kollar motoroljan. Om oljan är väldigt mörk och skitig så ger det ett dåligt intryck av hela bilen. En nybytt motorolja ger däremot intrycket av att du som säljare regelbundet tagit hand om din bil. Att byta olja och oljefilter innan bilförsäljning lönar sig i princip alltid och brukar dessutom fungera som ett bra motargument i prutningssituationer.
Så maxar du bilens värde
  • Ta bra bilder när du lägger upp din bilannons och gärna från flera olika vinklar. Tänk på att du konkurrerar med flera andra som säljer sin bil begagnat. Se därför till att du sticker ut med bra bilder.
  • Skriv bra och ärlig annonstext. Skriv en informativ text och undvik att vara allt för detaljerad. Kontrollera stavfel innan du lägger upp annonsen. Ljug inte heller i annonstexten, ärlighet lönar sig alltid i längden.

Diskutera: Har du något bra tips på vad man kan göra för att få bra betalt när bilen ska säljas?

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2018-03-21 10:55

På Blocket ser man otroligt många dåligt skrivna texter. T.ex. en lång uppräkning av all utrustning även det självklara som t.ex. servostyrning och låsningsfria bromsar. Det räcker med att ange att bilen har en välfungerande AC och ev. dragkrok så räcker det ju. Texter som "intressekoll" och "har säkert glömt något" ökar inte intresset tvärtom.

#2
2018-03-21 11:01

Det är ingen idé att skriva något i en annons på Blocket. Ingen läser det man har skrivit ändå om man bortser från priset. Det brukar de dela med två och dra av momsen som regel för vad de bjuder.

Sätt aldrig priset som är lägst på Blocket. Då verkar folk utgå från att något är galet med bilen. Bra bilder med tvättad bil och synlig nummerskylt kombinerad med ett riktigt namn är saker jag sorterar på. "Bilen säljs av "BMW"" indikerar att ägaren vill dölja något.

#3
2018-03-21 11:23

- En rostig dragkrok ger mig dåliga signaler, den snyggar jag alltid när jag själv ska sälja.
- Tvätta rent i dörröppningar kan vara ett plus.
- Välputsade rutor är ett plus, smutsiga och flammiga rutor drar ner totalintrycket och ger en signal om att bilägaren varit slarvig.
- En lättare uppfräschning av motorrummet lyfter intrycket.

#4
2018-03-21 12:01

Köper aldrig bil med dragkrok eller sollucka det är två saker jag är allergisk emot. Köper inte heller om något verkar suspekt eller om jag upplever säljaren som oärlig. Fast avtagbar dragkrok går väl om sådan är monterad men det är inget jag skulle betala extra för.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.