Nästa artikel
Röster höjs för att pausa trängselskatt
Nyheter

Röster höjs för att pausa trängselskatt

Publicerad 14 april 2020 (uppdaterad 14 april 2020)
Det borde gratis att passera tullarna under coronakrisen, för att bland annat vårdpersonal lättare ska ta sig till jobbet, tycker flera politiska röster. Regeringen uppmanas nu att tillfälligt ta bort trängselskatten.
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni har lagt fram förslag till statsminister Stefan Löfven (S) att bjuda in relevanta aktörer för diskussion i syfte att tillfälligt pausa trängselskatten i Stockholm. 

Detta för att föra det lättare för samhällsbärande yrkesgrupper att ta sig till jobbet. 
Embed
– Det är dags att trängselskatten tillfälligt avskaffas. Jag har idag kontaktat statsministern och jag uppmanar regeringen att omedelbart ta initiativ i den riktningen, skriver Nyamko Sabuni på Liberalernas Twitterkonto. 

Hon är en av flera politiska röster som höjts för att trängselskatten borde slopas under smittspridningen av coronaviruset covid-19. Även Moderaterna, Sverigedemokraterna och Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) vill se att avgiften försvinner tillfälligt. 

– Jag uppmanar regeringen att se till att vi pausar trängselskatten under coronakrisen för att underlätta för stockholmare som behöver ta sig fram i stan, sa Daniel Helldén på en pressträff den 8 april. 
Embed
Stockholms stad har gjort det möjligt för de som jobbar inom sjukvård, äldreomsorg och hemtjänst att parkera gratis för att uppmuntra dem att ta bilen istället för att vistas i offentliga miljöer och i kollektivtrafiken mer än nödvändigt. För att kunna utnyttja gratisparkeringen krävs dispens som arbetsgivaren söker hos trafikkontoret. Den gäller som längst fram till sista augusti 2020. 

Stockholms stad tar även bort avgiften för motorcyklar och mopeder med registreringsskyltar som parkerar på MC-platser. 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.