Nästa artikel
Rolls-Royce Ghost Black Badge har världens mörkaste lack
Nyheter

Rolls-Royce Ghost Black Badge har världens mörkaste lack

Publicerad 28 oktober 2021
Rolls-Royce visar upp en sportigare version av sedanmodellen Ghost med världens mörkaste lack.

Den nya generationen av Rolls-Royce ”billigaste” – eller ska vi kanske säga ”minst dyra” – sedanmodell kommer nu i ett sportigare utförande.

Nykomlingen heter Rolls-Royce Ghost Black Badge och blir senaste medlemmen i Black Badge-modellen som fokuserar mer på prestanda och köregenskaper än tidigare Rollsmodeller. Tanken är att konkurrera med bland andra Bentley för att locka yngre köpare till märket. Faktum är att hela en av fyra Rolls-Royce som säljs är en Black Badge.

Största skillnaden mot grundmodellen är att V12-motorn med dubbla turbo på 6,75 liter får 29 extra hästkrafter och effekten ligger nu på 600 hk. Vridmomentet ökar med 50 Nm till 900 Nm, men 0–100-tiden minskas med bara 0,1 sekunder till 4,5.

Trots namnet Black Badge kan köparna kan välja mellan 44 000 olika färger eller välja helt egen kulör. Men de flesta köpare förväntas välja den svarta färgen som ska vara ”världens mörkaste” för en produktionsbil. Bara lacken väger 45 kilo och tar fem timmar att applicera.

I England börjar prislistan på tre miljoner kronor. Med svensk moms blir det 3,75 miljoner före köparen gått loss i tillvalslistan.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • 1 november 2021 Utan ljus syns den inte i…
  • 1 november 2021 Skall det vara något att…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.