Nästa artikel
Rockaden hos Polestar: Håkan Samuelsson lämnar
Nyheter

Rockaden hos Polestar: Håkan Samuelsson lämnar

Publicerad 2024-06-19 12:50
Efter en lång sejour inom fordonsindustrin kliver Håkan Samuelsson av som styrelseordförande för Polestar.

Han har tidigare varit Volvo Cars vd, och nu kliver Håkan Samuelsson av posten som styrelseordförande för Polestar. Efter en lång karriär inom fordonsindustrin går nu svensken i pension efter bolagets årsstämma. I dagsläget är det inte klart vilket datum stämman genomförs.

Klart är i alla fall att Winfried Vahland blir ny styrelseordförande. Han är i dag styrelseledamot i samma bolag. Han har tidigare erfarenhet från Volkswagengruppen, bland annat som vd för Volkswagengruppen i Kina, vd för Skoda Auto och styrelseledamot för Volvo Cars.

Håkan Samuelsson har varit en del av Polestar sedan 2017 och dess styrelseordförande sedan 2022.

– Jag är oerhört stolt över vad Polestar har åstadkommit på så kort tid som Europas enda etablerade och renodlade elbilsföretag. Polestar kombinerar design, lyx och prestanda på ett sätt som skapar några av de mest attraktiva bilarna på den snabbt växande elbilsmarknaden, säger Håkan Samuelsson i ett pressmeddelande. 

Polestar ställs inför flera tuffa utmaningar. Bland annat har årsrapporten blivit försenad på grund av bokföringsfel och bolaget har haft svårt att nå sitt globala försäljningsmål.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 2024-06-23 21:35 Grosser, Jag har bara…
  • 2024-06-23 21:01 Polestar 2 har ju inte fått…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.