Nästa artikel
Rivig Skodabjörn
Nyheter

Rivig Skodabjörn

Publicerad 3 oktober 2018
Prestandautförandet RS ger mer kraft i suven Kodiaq.
Kodiaq RS utrustas med en fyrcylindrig, tvåliters dieselmotor med biturbo på 239 hästkrafter. Acceleration från noll till hundra kilometer i timmen tar sju sekunder. Dynamic Sound Boost ger ett konstgjort motorljud som kan höras inne i och utanför bilen. Bilen är fyrhjulsdriven med sjuväxlad DSG-låda.

Chassit kan justeras i sex olika lägen och elektroniskt justerbara stötdämpare är standardmonterade. En annan funktion som ingår är progressiv styrning vilket påverkar hur mycket hjulen svänger vid rattutslag anpassat till rådande hastighet. 
 
Alla Kodiaq RS har 20-tumsfälgar och full-LED-strålkastare, samt detaljer i högblankt svart och RS-loggan lite här och var på bilen. På insidan är förarmiljön digital med Virtual Cockpit. Genom att fälla upp en tredje sätesrad blir bilen sjusitsig. Detta är särskilt viktigt då Kodiaq slagit rekord runt Nürburgrings nordslinga som snabbaste sjusitsiga suv. 

Skoda Kodiaq RS börjar säljas under senhösten 2018 och till bilhallarna anländer den i månadsskiftet februari/mars 2019. Det finns ingen information om svenska priser än. 

Diskutera: Vad tycker du om Skoda Kodiaq RS?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.