Bild
Nästa artikel
Renaults nya heter Arkana

Renaults nya heter Arkana

Nyheter

Nu får veta namnet på den crossover som har premiär nästa vecka.

Med drygt en vecka kvar till premiären på Moskvas bilsalong den 29 augusti avslöjar Renault att de valt att döpa sin nya bil till Arkana. Vi har tidigare fått reda på att det rör sig om en global modell i C-segmentet.

Namnet kommer från latinska ordet ”arcanum”, som betyder ”hemlighet”. Renault utlovar unik design och säger att Arkana är omgärdad av mystik, attraktivitet och pionjärsanda. Säljstart blir under 2019, först i Ryssland och senare i resten av världen. 
Renault har sedan tidigare suven Koleos, samt crossovermodellerna Kadjar och Captur.

Diskutera: Vad tycker du om namnvalet på Renaults nya crossover?
 
Taggar: Nyheter, Renault

Kommentarer

#1
2018-08-24 09:08

Renault bryter namnlikheten med Captur, Kadjar och Koleos. Arkana låter ju som ja något helt annat, vilket antagligen är syftet. Ännu en C crossover/SUV - behöver marknaden det? Uppenbarligen anser Renault att iaf Ryssland behöver det, för det är där den kommer att byggas och det blir hemmamarknaden. Den kommer även skickas ut till andra marknader med tiden, men jag är väl tveksam om den kommer till oss i Europa...

Det som skiljer Arkana från de andra Renault crossover/SUV:arna, är att denna blir mer en coupé, en bågformad crossover och därmed knappast med samma utrymmen och lastkapacitet som Koleos eller Kadjar. Mer av en skrytbil, en bling-bling the Renault-way, vilket låter väldigt olikt Renault egentligen...

Nu har Renault erfarenhet av märkliga coupé-modeller sen förr, se bara på Avantime som var en coupé-minibuss. :)

#2
2018-08-25 14:54

Varken Kadjar eller Captur var speciellt snygga, varför inte börja snickra på elbilar istället för denna eviga SUV/Crossover trenden. Har inte folk tröttnat?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.