Nästa artikel
Renault Koleos kommer till Sverige
Nyheter

Renault Koleos kommer till Sverige

Publicerad 26 april 2016 (uppdaterad 26 april 2016)
Renault Koleos är en suv i D-segmentet.
Nygammal storebror till Kadjar delar visuella likheter med nya Talisman.
Efter framgångarna med småsuvarna Kadjar och Captur satsar Renault på att återinföra större suven Koleos globalt. Modellen har funnits sedan 2007 med relativt ljumma försäljningssiffror. I Sverige valde man att inte ta in den ansiktslyfta versionen 2011.

Nu hoppas Renault dock på nytändning i och med det ökade intresset för suvar. Andra generationen Koleos baseras på Nissans och Renaults gemensamt utvecklade plattform Common Module Family (CMF-CD) som delas med bland annat Nissan X-Trail och Renault Kadjar. När nya Koleos nyligen gjorde debut på bilsalongen i Peking visade den en hel del utseendemässiga likheter med Renault Talisman.

21 centimeter markfrigång och inkopplingsbar fyrhjulsdrift ska göra att den klarar terrängkörning. Beroende på marknad blir vissa förarassistanssystem standard, såsom autobroms och trötthetsvarnare.

Det finns inga detaljerade uppgifter om motorer eller pris än, men Renault skriver i sitt pressmeddelande att det kommer att blir två diesel- och två bensinalternativ, 128 till 173 hästkrafter starka. Bilen börjar säljas i år ibland annat Australien och Latinamerika, följt av Kina. Ryssland och Europa får vänta till i början av nästa år.

Till Sverige kommer Koleos i mitten av augusti 2017, enligt Karin Karlsson på Renault Nordic.
 
Klicka på bildspelet för att se fler bilder.
 
Diskutera: Vad tycker du om Renault Koleos?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-04-26 19:48
Tobo

Förra generationen Koleos var ju "koreansk" (Samsung). Är denna det också?

#2 • Uppdaterat: 2016-04-27 10:41
Roger Skagerström

Bilar har alltid varit lika varann. Kvittar vilket årtionde man anser hade de sista riktiga bilarna som minsann såg olika ut. De såg fan likadana ut. Några få modeller utmärkte sig.

Om de inte sett ut som de ser ut - hur skulle de då sett ut för att inte se ut som de bilar de liknar? När man gör saker annorlunda för sakens skull - då får man hits som Fiat Multipla eller Pontiac Aztek.

#3 • Uppdaterat: 2016-04-29 23:17
benny karlsson

Den gillar jag. Utsidan behöver lite mera gummi på fälgen, annars blir det för stötigt. Insidan riktigt inbjudande. Bra gjort Renault, tror den kommer att sälja bra.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.