Bild
Nästa artikel
Nyheter

Renault Espace får ansiktslyft – igen

Publicerad 16 maj 2012 (uppdaterad 16 maj 2012)
Renault Espace börjar bli till åren kommen. Men i stället för att presentera en ny upplaga väljer Renault att ansiktslyfta modellen.

Espace introducerades 1984 och sedan dess har inte mindre än 1,2 miljoner exemplar satts i trafik. Bilen som säljs i dag debuterade 2003 och är den fjärde generationen i ordningen.

Eftersom familjebussen närmar sig tioårsstrecket – och genomgick ett ansiktslyft 2006 – kan man tycka att ett generationsskifte vore på sin plats. Men så blir det inte.

I stället väljer Renault att gå försiktigt fram och bara inrätta Espace i den franska tillverkarens nya formspråk. Fronten har reviderats med ny stötfångare och större emblem. Om ansiktslyftet innebär några fler nyheter talar man tills vidare tyst om.

Mer information utlovas i början av juli.
 
Diskutera: Vad tycker du om uppdaterade Renault Espace?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2012-05-22 07:32
fabiafabian (ej verifierad)

Bilen är bara 9 år gammal. många modeller har tillverkats under 20 år med hjälp av ansiktslyftningar och förbättringar. Varför ändra på något som fungerar bra? Ett märke som kan tillverka en bil länge känns seriöst och då kan man lite på att de bygger bilar med kvbalitet och många års tillverkning skapar klassiker till märket. Små detaljer kan skapa en ny bil av en gammal. Även miljön illar när man slipper ta fram nya modeller och maskiner för tillverkning av dessa osv. Priset hålls nere osv osv. Pengarna som sparas kan läggas på t ex ökad säkerhet och lägre pris på bilen mm. En modell som tillverkas länge slipper dessutom barnsjukdomar och blir istället bara bättre och bättre. Bra erfarenhet får man då under åren även tills när en helt ny modell ska byggas.

Dock tveksam till om detta hjälper märket Renault, franskt skit.

#2 • 2012-05-23 13:16
Mistro

Det håller inte riktigt idag att sälja "gamla" bilar och det går inte att jämföra med hur det var förr eller med transportbilar (där kunderna verkar att bry sig mindre )
Nu låg ju Espace i täten för krocksäkerheten då den kom och har även behållt denna ställning men detta är ingen billig bil och jag tycker att man kunde förvänta sig en ny bil redan för ett par år sedan.
Särskilt då hos ett fabrikat som aldrig kommer att bli tillräckligt bra enligt en del inskränkta människor.
Renault måste helt enkelt ligga före med allt och kunna säljas till ett pris lägre än alla andra ....i ett par Decennier till då våra pannben är mycket tjocka.

#3 • 2012-05-27 00:13
Miffo2

Espacens design är ju helt OK, tycker att den är riktigt trevlig att titta på.
Konkurrensen ser ju mer än lovligt lådbilsaktig ut, det är väl bara den stiliga Ford S-Max som är trevligare att titta på.
Som Fabiafabian skriver så är det synd att kvaliteten inte är på topp, det är väl bara Chrysler voyager som är sämre i bilprovningens rapporter över bilar med flest antal fel.
Tyska Adac hade också med Espace som en riktig problembil, enligt deras statistik var den ju sämst tillsammans med Volvo V70 vad gällde driftstörningar på Autobahn.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.