Nästa artikel
Recharge sänker priserna – och öppnar för kortbetalning
Nyheter

Recharge sänker priserna – och öppnar för kortbetalning

Publicerad 2022-11-22 10:15
Norska Recharge förenklar betalprocessen vid företagets svenska laddstationer. Från och med nästa år går det bra att betala laddningen med ditt vanliga bankkort, direkt på plats.

App. Tag. QR-kod. Och emellanåt en massa nya spännande ord vid en trilskandes snabbladdare. En ramsa som barnen ivrigt memorerar till sina vårdnadshavares fasa. Vi gissar fritt att det finns en och annan elbilsförare som under långfärd någon gång har gnisslat tänderna vid en snabbladdare.

Varför ska något som är så bra samtidigt vara så krångligt? Detta är något som norska Recharge nu väljer att adressera, enligt Allt om Elbil som var först att rapportera om detta.

Norska Recharge inför från och med år 2023 kortbetalning vid sina laddstationer i Sverige, Norge och Finland. De sedan tidigare etablerade laddstationerna i norden får på sikt även de möjlighet till kortbetalning. Det arbetet kommer att ske successivt i samband med att de aktuella stationerna ses över.

Nya priser

I början av november höjde Recharge priset till mellan 6,79 och 8,49 kr/kWh för snabbladdning. Men den 18 november sänktes priserna till mellan 6,49 och 7,49 kr/kWh, ett grepp som ”går mot strömmen” eftersom konkurrenter som Eon och Mer nyligen höjt priserna.

”Den nya situationen med stigande priser på el och höga omkostnader, har gjort det svårt för oss som laddoperatör att erbjuda våra kunder stabila priser över längre tid”, skriver företaget i en kommentar.

Recharge har i dag svenska anläggningar från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Alla anläggningar som etableras från och med 2023 kommer automatiskt att få en betalkortläsare, så att betalning kan ske med på plats med vanligt bankkort.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 2022-11-22 11:05 Ja, om man hamnar på en…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.