Bild
Nästa artikel
Rattfylleri uppmärksammas

Rattfylleri uppmärksammas

Nyheter

Under torsdagen kommer rattfylleriet att uppmärksammas under Trafiknykterhetens dag, som arrangeras av MHF.

Imorgon torsdag manifesteras Trafiknykterhetens dag på 300 platser i Sverige för att uppmärksamma rattfylleriet och dess konsekvenser. Såväl stora som små manifestationer kommer att genomföras i form av marschaller, politiker som håller tal vid torgmöten och konstutställningar.

Under trafiknykterhetens dag kommer också Polisen att sätta in extra nykterhetskontroller, information om rattfylleri att delas ut till dem som besiktigar bilen och Årets trafikhjälte att utses. Dessutom kommer kortfilmen ”Inget extra liv”, som bland annat visas på biografer under hösten, att ha premiär.

Beräkningar visar att 500 personer kör onyktra varje timme dygnet runt. De tio senaste åren har rattfylleriet orsakat 1 000 dödsfall och 17 000 allvarliga skador. Tre av tio bilförare som omkommer i trafiken har kört rattfulla.

Diskutera: Vad tycker du om Trafiknykterhetens dag?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2011-09-29 07:28

Allt ska göras för att alla dagar ska bli Trafiknykterhetens dag.

Min vän Uno instämmer och hälsar!

#2
2011-09-29 11:25

Begränsa användandet av de odugliga fartkamerorna som inte kan ta en enda drogpåverkad fordonsförare och lägg pengarna i stället på mer vägpoliser!

#3
Raymond K
2011-10-01 12:06

Denna dagen skall jag fira med en rejäl fylla.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.