Bild
Nästa artikel
Rapport från provkörning av Renault Clio

Rapport från provkörning av Renault Clio

Nyheter

Renault Clio är den bäst säljande franska bilen i världen, 15 miljoner exemplar sedan lanseringen 1990. Den blev genast en succé och korades också till Årets Bil. Nu är femte generationen här och förväntningarna är så klart höga på succémodellen. 

Hej Helena, du testar nya Renault Clio i Portugal, berätta hur är den?
– Allt är nytt och trots att det är höga förväntningar på Renaults bästsäljare har den lyckats överträffa sig själv och är nu snålare, smartare och snyggare.

Men hur har Renault lyckats med detta?
– Föregångaren var ju faktiskt omåttligt populär och designen står sig än i dag men framför allt har interiören inte bara tagit ett steg utan flera gigantiska och nu är kupén elegant, modern och rymlig för fullvuxna människor som dessutom vill ha det absolut senaste vad gäller teknik. I blickfånget syns den gigantiska pekskärmen, Renaults hittills största, nästan tio tum stor som rymmer all multimedia. 

- Men man har även bantat bilen, minus 50 kilo och effektiviserat på smarta sätt. Nya Clio är kortare än föregångaren men har ändå mer bagageutrymme och mer plats för passagerare. Smartare nya säten, vinklad instrumentpanel och mindre ratt ger mer plats men också bättre sikt, både bak och fram samtidigt som interiören känns modernare. 

Låter spännande, men hur ser det ut under huven, några nyheter även där?
– Den riktiga nyheten får vi vänta på till nästa år då hybriden kommer. Men nu lanseras fyra bensinmotorer och två diesel. Den trecylindriga 1,0-liters bensinmotorn med turbo och 100 hästkrafter och femväxlad manuell låda känner vi igen och den gör jobbet väl och passar perfekt ihop med nya Clios sportiga framtoning. 

Så när kommer nya Clio till bilhallarna?
– Lansering i september, och hybriden nästa år.

Diskutera: Vad tycker du om nya Clio? 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-06-13 10:30

Detta är en annons, men den är utformad så att man ska tro att den är en test gjord av Vi Bilägare. Ordet annons står med mycket liten text längst ner. Inte okej... Dessa två "motorjournalister" Helena (efternamn?) och Jonathan Balsvik jobbar förmodligen inte på ViB...

#2
2019-06-13 10:49

Jag hatar när man smyger in reklam. Det är allt jag kommer att skriva här

#3
2019-06-13 11:01

Det finns t.o.m en rad "Diskutera: Vad tycker du om nya Clio?" Hur har denna rad från ViB kunnat komma med i en annons? Eller bryr sig Vi Bilägare inte längre om att skilja på annons och redaktionstext längre? Pengar, pengar...

#4
2019-06-13 11:22

Det här är ganska säkert inte en annons (trots den översvallande texten) utan en miss i kodningen av sidan. Texten annons visas där det finns en tom annonsplats som ViB uppenbarligen inte lyckats sälja in just nu. Olyckligt eftersom det gör att flera av er uppenbarligen tolkat det som att det handlar om en textannons.

#5
2019-06-13 12:36

Var det inte en rapport från provkörningen? Står ju inte ett ord om själva körningen???

#6
2019-06-13 12:44

@marcus.1972 har helt rätt, det var ett fel. Vi visade ut en annonszon som inte hade någon annons. Helena Lundberg är mångårig motorjournalist och provkörningen kommer i Vi Bilägare.

#7
2019-06-13 13:00

Utsidan är ett frågetecken? snyggare än föregångaren men är det snyggt?
Insidan är det inget direkt fel på, för många knappar i ratten, skärmen är aningen för högt upp och Volvonackstöden förbättrar inte precis komforten.

#8
2019-06-13 13:36

Trevlig bil, som kommer fortsätta sälja bra, även om jag föredrar Captur som är bekvämare att ta sig i och ur.
Undrar om de har kvar den korkade logiken i färddatorn? Där föredrar jag definivt andra lösningar som t.ex. PSA.
Utseendet kan man alltid diskutera, men jag tycker den är snygg.

#9
2019-06-13 15:34

Jösses, internetkunskapen bland läsarna är inte på topp...

#10
2019-06-13 18:09

Detta är en påannons för att man ska köpa tidningen, och så klart vill tidningen tjäna pengar. Journalisterna jobbar inte gratis.

Nya generationen ser nästan ut som den förra. Jag tycker första generationen Clio var bäst, snyggast och trevlig. Den nya kommer säkert sälja bra, det är en bil som uppskattas av kunderna. Och helt klart tänker Renault på sportighet då de har flyttat upp växelspaken för att få en kortare rörelse och närmare handen för smidig växling.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.