Bild
Nästa artikel
Range Rover Range_e – ny dieselhybrid

Range Rover Range_e – ny dieselhybrid

Nyheter

Kombinationen elmotor, diesel och Range Rover Sport blir konceptbilen Range_e. Tre mil på el och CO2-utsläpp på 89 gram/km utlovas.

Första veckan i mars öppnar bilsalongen i Genève. I brittiska Land Rovers monter är en nyheten prototypen Range_E som ger en fingervisning om en kommande laddhybrid.

Konceptbilen är baserad på terrängbilen Range Rover Sport och är tillverkarens hittills mest gröna fyrhjulsdrivna modell. Med en sexcylindrig turbodiesel på 3,0 liter, en ospecificerad elmotor och en åttastegad automatlåda från ZF stannar CO2-utsläppet på 89 gram/km.

Bilen kan köras enbart på el i tre mil och laddas sedan upp via ett extra tanklock på vänster bakskärm. Toppfarten anges till 193 km/tim

Förutom Range_e visar Land Rover även nya crossovermodellen Evoque och vräkiga lyxbilen Range Rover Autobiography Ultimate Edition.

Diskutera: Vad tycker du om Range Rover Range_e?

Range Rover Range_e – ny dieselhybrid
Range Rover Range_e – ny dieselhybrid

Kommentarer

#1
Morotssallad
2011-02-17 13:05

Framtidsbil! Varför bygger inte Saab något som denna?

#2
Roger Moström
2011-02-17 18:35

Bra!!!
Nu är det bara att vänta så kommer BMW med något ännu bättre!!
X5 i något mer praktiskt utförande-dvs robust med el hybrid så står jag i kö!!

#3
J
2011-02-17 20:34

Ja, sätt nåt sånt här i 9-4x istället för GM´s stenåldersmotorer...

#4
Agaton.s
2011-02-21 21:12

Knappast Roger! R-R piskar BMW X5 på väg, i skog, i öken och i lyxbilshallen. Visserligen är R-R något dyrare, men nu pratade vi ju inte om ekonomi....

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.