Bild
Nästa artikel
Nyheter

Range Rover lockar med koppardetaljer och kylskåp

Publicerad 31 mars 2021
Herrgårdsägarnas favorit lanseras i ny specialversion med flera komfortdetaljer och kopparfärgade detaljer.

Det är nio år sedan Land Rover visade upp den senaste generationen Range Rover, den fjärde i ordningen. Modellen är på vissa sätt föråldrad jämfört med konkurrenterna och därför tar företaget till en klassiker i bilvärlden för att hålla liv i modellen ett tag till, nämligen två nya specialversioner. 

Range Rover SV Autobiography Ultimate, som modellen heter, finns med både kort och långt axelavstånd där den sistnämnda kan skryta med 1,2 meter benutrymme i baksätet.

Köparna kan välja mellan en V8-motor med kompressor på 565 hk eller laddhybriden P400e med 400 hk och elräckvidd på omkring fyra mil.

Specialversionen får en särskild lackfärg som kallas Orchard Green med kontrastfärgat tak i Narvik Black och kopparfärgade exteriördetaljer, 22-tumsfälgar, extra lyxig läderklädsel, räfflad växelväljare, klocka från Zenith, fällbara komfortstolar bak med massagefunktion och ventilation, kylskåp, fällbara bord och fotstöd.

Några svenska priser finns ännu inte, men i England ligger prispåslaget för specialversionerna på mellan 38 000 och 48 000 kr.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.