Nästa artikel
Priser för Renault Megane E-Tech – så mycket kostar elbilen
Nyheter

Priser för Renault Megane E-Tech – så mycket kostar elbilen

Publicerad 16 december 2021 (uppdaterad 16 december 2021)
Renault har släppt priserna för den nya elbilsmodellen Megane E-Tech Electric. De börjar på strax över 400 000 kr före elbilspremien.

Renaults elbilar har fått mycket uppmärksamhet den senaste veckan. Populära modellen Zoe fick noll stjärnor i krocktest medan budgetmodellen Dacia Spring klarade sig med en stjärna.

Men nästa år presenteras en helt nyutvecklad elbilsmodell under namnet Megane. I själva verket delar den dock ingenting med den Megane-modell som säljs i dag.

Den nya elbilen heter Renault Megane E-Tech 100% Electric och blir en något upphöjd halvkombimodell. Det rör sig inte om någon suv utan snarare om en crossover.

Modellen lanseras i Sverige under våren och kan beställas under första kvartalet. Versionen med 40 kWh-batteri klarar 30 mil på en laddning, har 130 hk och framhjulsdrift. Den kostar 403 900 kr. Det finns även en starkare version med 60 kWh-batteri, 45 mils räckvidd och 220 hk som kostar 453 900 kr – ett prispåslag på 50 000 kr.

 

En intressant detalj är att båda modellerna stöder ”långsamladdning” på 22 kW. Med det mindre batteripaketet klarar Renault Megane snabbladdning på 85 kW, vilket knappast är klassledande, men 60 kWh-varianten klarar 130 kW vilket är betydligt bättre.

Den som vill privatleasa kan göra det för 3 490 kr/mån med lilla batteriet eller 4 790 kr/mån med stora batteriet under 36 månader. Den som lägger en kontantinsats vid köpet får lägre månadskostnad.

I standardutrustningen finns bland annat rattvärme, värmepump, autobroms som kan upptäcka fotgängare och cyklister samt backkamera. I de dyrare utrustningspaketen finns bland annat kurvljus, Alcantaraklädsel och trådlös mobilladdning.

Vi Bilägare har redan provkört den nya modellen. Du kan läsa vår provkörning här.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 16 december 2021 Leasingpriset är för högt,…
  • 16 december 2021 40 kWh varianten känns…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.