Bild
Nästa artikel
Porsche Mission E Cross Turismo förverkligas
Porsche Mission E Cross Turismo förverkligas

Porsche Mission E Cross Turismo förverkligas

Nyheter

Eldrivna skogsmullen sätts i produktion.

I våras visade Porsche ett koncept på en terränganpassad, fyrhjulsdriven bil med kraftigare hjulhus, högre markfrigång och större bagageutrymme än dess derivat, elbilen Taycan, som kommer 2019.

Konceptet Cross Turismo hade två elmotorer – en bak och en fram – som var kapabla att leverera 600 hästkrafter. Bilen använde sig också av 800 volts högspänningssystem som gör att batteriet kan laddas upp till 80 procent på en kvart. Total räckvidd var 50 mil – enligt gamla och något överoptimistiska körcykeln NEDC. Porsche har inte avslöjat några prestandasiffror om produktionsversionen av Cross Turismo, inte heller när den kan tänkas börja byggas, men Taycan börjar som sagt byggas under nästa år.

Det är oklart om Mission E Cross Turismo kommer att behålla sitt namn eller om den kommer byta, precis som Taycan bytte från Mission E.

Diskutera: Vad tycker du om Porsche Mission E Cross Turismo?
 
Taggar: Nyheter, Porsche

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.