Nästa artikel
Porsche kan vara på väg att lansera Taycan GTS
Nyheter

Porsche kan vara på väg att lansera Taycan GTS

Publicerad 24 maj 2021
Nya uppgifter tyder på att Porsche snart kommer lansera en ny version av elbilen Taycan, i både sedan- och kombiutförande.

Uppmärksamma användare på ett nätforum för Porsche Taycan har lagt märke till att elbilen snart kommer i ett nytt utförande med tilläggsnamnet GTS.

Det så kallade GTS-namnet brukar hamna på Porschemodeller som är extra fokuserade på prestanda och köregenskaper, men inte riktigt lika snabba som Turbomodellerna.

Den här gången handlar det om Porsche Taycan GTS och kombimodellen Taycan Sport Turismo GTS. Till skillnad från ”vanliga” Taycan, där kombiversionen heter Cross Turismo, heter den alltså Sport Turismo i GTS-version.

Det har förmodligen att göra med att Cross Turismo är en upphöjd version som kan ta sig an lättare terräng medan Sport Turismo istället blir en lägre version med fokus på sportiga köregenskaper.

Några tekniska specifikationer för Taycan GTS finns ännu inte men många hoppas på lägre tjänstevikt jämfört med de övriga versionerna, och kanske också några aerodynamiska knep som sänker luftmotståndet.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.