Nästa artikel
Porsche återkallar för dieselfusk
Nyheter

Porsche återkallar för dieselfusk

Publicerad 28 juli 2017 (uppdaterad 28 juli 2017)
Efter att manipulerande mjukvara hittats i Porsches motorer tvingas företaget återkalla runt 30 000 bilar.
Efter att den tyske transportministern, Alexander Dobrindt, återkallat certifieringen för Porsche Cayenne med 3-liters dieselmotorer under Euro 6-standarden kommer Porsche återkalla runt 30 000 bilar. Porsche säger att de upptäckte "avvikande" mjukvara när de gjorde interna utsläppstest och därför kommer att återkalla. Alexander Dobrindt menar att mjukvaran upptäcktes av statliga tester där bilarna aktiverade mjukvara i labb som inte aktiveras i verkliga förhållanden.

– Tillverkaren kommer få stå för 100 procent av de här kostnaderna. Det finns ingen förklaring till varför den här mjukvaran finns i fordonen, säger Alexander Dobrindt.

Motorerna som berörs är levererade av Audi, som utreds för samma fusk i andra motorer.

Diskutera: Hur utbrett tror du att utsläppsfusket är?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2017-07-28 10:14
LeifV

"Tillverkaren kommer få stå för 100 procent av de här kostnaderna."
- Knappast, det har de inte gjort än så länge. De utökade kostnaderna som "åtgärderna" medfört för bilägare har i största utsträckning riktats mot just bilägarna... Frågan är snarare: Kommer Porsche-ägarna i lika stor utsträckning som VW-folket, vara lika glada åt att få bilen i en okänd och med stor risk sämre status?
Det enda logiska valet för en Porsche-ägare är att vägra åtgärden tills dess Porsche lagt upp varenda kort på bordet, varit helt öppna med varje detalj samt naturligtvis garanterar ett 100%-igt ansvar bilen ut, inkluderande ersättning för ev ökad förbrukning, ökat slitage etc.

#2 • 2017-07-28 10:29
Optimus

Allt fuskande med dieselmotorer hos de tyska biltillverkarna slår mot förtroendet för dieselmotorn. Varför behöver de fuska sig till bra värden. Är det att tekniken inte finns, investeringsviljan saknas, snabba vinst pengar hägrar eller är gränsen nådd för vad de klarar att få ut av dieseln. Många frågor blir det...

#3 • 2017-07-28 17:28
Tvärnit

leo_1 Jag tror att du äger svaret...svaret är nej och läget blir då till ett moment 22!
Frågan som du borde ställa dig är om inte kraven har varit för högt ställda? Vilka har ställt dem kraven? Vet dem personerna att deras mål och ideer har ägt och äger en bärighet?
Det är lätt att peka med hela handen och kräva och jag minns att detta startade upp på 80-talet och är igång fortsatt med teorier eller ska vi säga "sanningar" vi har väl den där överintelligenta herren som gjort sig stor på att pladdra om rymdresor till främmande galaxer som om det vore möjligt imorgon..det finns en mängd av dem och de bär skuld då folk uppfattar deras rön som att det är möjligt inom en snar framtid! Borde fan vara straffbart att lura folk.
Vad säger branscherna? Vad säger alla dem ingenjörer och konstruktörer som arbetar reelt? Dem hör vi inte för att deras röster drunknar i dagens populär media som hela tiden söker sig högre höjder och att sanning säljer inte.
Dem som satt denna snöboll i rullning det är dem som borde ransakas för det är också så att dom har inte gett oss några alternativ.

#4 • 2017-07-28 21:15
Audi A5 SB

Leos agenda är ju ganska "genomskinlig": Tyvärr är det han "hoppas ska ske" inte sann: https://www.welt.de/wirtschaft/article167130915/Gericht-urteilt-pro-Diesel-Fahrverbot-in-Stuttgart.html

#5 • 2017-07-28 21:26
daem0n

Som jag sagt många gånger: de flesta biltillverkare fuskar och det är inte deras fel! Det var gröna extremister och politiker som introducerade omöjliga miljökrav för bilar. Ska man ta bort fuskmjukvaran då kommer bränsle förbrukning att öka och/eller motorprestanda ska minskas. Bilägare ska luras ganska mycket. Vem ska betala för detta? Är det bättre för miljö?
Fråga gröna lunatiker, de vet allt!

#6 • 2017-07-31 09:30
1

Diesel är smuts.

#7 • 2017-08-06 23:26
mw73

V6 Dieseln som åsyftas är väl samma som vag använder till vw touareg och a6.. där av är även porsche drabbade..

#8 • Uppdaterat: 2017-07-28 10:55
milkylainen

Så när blir straffet kännbart på riktigt?

Förutom "Ni får stå för kostnaden för att fixa det?"...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.