Bild
Nästa artikel
Polestar 2 får stöd för A better route planner-appen

Polestar 2 får stöd för A better route planner-appen

Nyheter

Nu blir det smidigare för elbilsägarna att planera långresan.

Den som kört elbil på långresa vet att det i vissa fall krävs lite mer planering än med en vanlig förbränningsbil. Tesla har en funktion som själv kan räkna ut när bilen måste laddas, var det ska göras och hur lång tid det kommer ta – men få andra biltillverkare har någon motsvarighet som fungerar lika bra.

Ett alternativ är att använda den separata tjänsten A better route planner, där bilägarna själva kan knappa in destination, vilken bil de kör, hur tungt den är lastad, väderförhållanden och en mängd andra parametrar. Tjänsten visar sedan hur rutten ser ut, inklusive laddstopp.

Problemet är att den typen av separata tjänster inte är integrerade i bilens infotainmentsystem, så det blir till att använda mobiltelefonen. Nu har dock elbilen Polestar 2 fått tillgång till A better route planner direkt i infotainmentsystemet.

Baseras på Google

Polestar 2 använder grundteknik från Google i infotainmentsystemet och på så sätt är det enklare för utvecklare att bygga egna appar för användning i bilen än i andra märken som använder egna lösningar. 

– Nu behöver Polestar 2-ägare inte längre planera och förlita sig på appen i sina telefoner innan de åker iväg, säger Bo Lincoln, grundare till A better route planner.

Än så länge finns inget besked om att appen även går att använda i Volvos elbilar, trots att de använder samma grundteknik för infotainmentsystemet.

Läs också: Svensken bakom elbilskartan: ”Började som hobbyprojekt”

Taggar: Nyheter, Polestar 2

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.