Bild
Nästa artikel
Nyheter

Peugeot 508 som kombi

Publicerad 7 juni 2018
Sedanen presenterades i februari. Nu kommer storlastaren SW.
I början av året presenterade Peugeot nya generationen av 508. Nu får vi se kombin. 508 SW är 4,78 meter lång, alltså tre centimeter längre än vanliga 508, men fem centimeter kortare än förra generationen av SW.

Bilen ska enligt Peugeot signalera låg och sportig profil och når 1,42 meter över markytan. 70 kilo har bantats bort på vågen och i bagageutrymmet får det plats 530 liter (30 liter mindre än förut). 

Framsätets stolar har massagefunktion, förarmiljön är digital med Peugeots i-Cockpit och det finns head up-display. Infotainmentsystemet stödjer uppkoppling med smartphone via Apple CarPlay, MirrorLink och Android Auto.  
Bland förarhjälpmedlen finns samma mörkerseende som på den nyligen offentliggjorda sedanen. Med infraröd kamnera kan bilen upptäcka djur och människor upp till 200 meter framför bilen. Autobromsen stannar för fotgängare och cyklister och kan varna om en kollision är på väg att ske i upp till 140 kilometer i timmen. Det finns också adaptiv farthållare med stop-start-funktion, automatisk parkeringsfunktion, skyltavläsning, filhållningsassistent och trötthetsvarnare.  

Peugeot 508 SW lanseras i Sverige i början av nästa år, då med två bensinmotorer på 180-225 hästkrafter och fyra dieselalternativ på mellan 130-180 hästkrafter. Det svagaste dieselalternativet går att få med manuell växellåda med 6 växlar, annars är det åttastegad automatlåda som gäller för alla motoralternativ. En laddhybrid är planerad, den kommer någon gång under andra halvan av 2019.  

Diskutera: Vad tycker du om Peugeot 508 SW?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.