Bild
Nästa artikel
Nyheter

Opel Manta GSe är en modern retroelbil med manuell låda

Publicerad 2021-05-20 05:19 (uppdaterad 2021-05-20 05:20)
Opel väcker liv i klassiska modellnamnet Manta med en renoverad och eldriven specialmodell. Den får en manuell låda som även kan växla automatiskt.

Opel Manta är ett modellnamn som får många att minnas den snygga 1970-talsmodellen med sportiga ambitioner. Nu tar Opel nya tag för att modernisera modellen.

Det handlar inte om någon helt ny generation Manta, utan om en specialbil där designen fått en uppdatering och där även drivlinan moderniserats radikalt. Bensinmotorn har åkt ut till förmån för eldrift.

Opel Manta GSe Elektromod skapades för att fira modellens 50-årsjubileum och avslöjar även att Opels sportigare och elektrifierade modeller framöver kommer heta GSe.

Elmotorn under huven är inte särskilt stark – den ger 147 hk och 225 Nm, men det intressanta är att den här kompletteras av något så ovanligt som en fyrväxlad manuell låda. Men fjärde växeln fungerar i princip som en automatlåda, så där behöver föraren inte växla alls.

Batteriet på 31 kWh ger en räckvidd på omkring 20 mil och det finns även bromskraftåtervinning som kan återföra energin som uppstår vid inbromsning till batteriet.

Fronten hämtas från Opels moderna bilar medan interiören är en udda blandning av gammalt och nytt. Det finns digitala instrument, sportstolar, treekrad ratt, Alcantaradetaljer, infotainmentsystem och ljudsystem från Marshall.

Läs också: Opels genialiska småbil – bortglömd sedan länge

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.