Bild
Nästa artikel
Opel Adam: Bilder och detaljer

Opel Adam: Bilder och detaljer

Nyheter

I vår ska Opel ta upp kampen mot bland andra Volkswagen Up. Modellen heter Adam och blir lite lyxigare än konkurrenterna.

Experter menar att småbilssegmentet går en ljus framtid till mötes. Opel har nu släppt bilder och detaljer för den nya stadsbilen Adam, som bland annat ska ta upp kampen mot Volkswagens minsting Up.

Opel Adam kommer att säljas med tre olika bensinmotorer. En 1,2-litersmotor ger 70 hästkrafter medan två olika 1,4-litersmotorer ger 87 respektive 100 hästar. Framöver kommer även motorer med direktinsprutning och turbo att erbjudas. Alla motorer har ecoFLEX-teknik med start/stopp.

Standardmotorerna har femväxlad växellåda medan modeller med de senare motorerna blir femväxlade.

Modern parkeringsassistans
Opel Adam blir den första modellen i sin storleksklass med nya generationens parkeringsassistans, som själv styr in i en tillräckligt stor parkeringsruta medan föraren sköter växlar, koppling och broms.

Dessutom finns döda vinkeln-varnare med ultraljudssensorer och eluppvärmd ratt, samt ett servostyrningsläge som underlättar manövrering i låga hastigheter, till exempel stadskörning.

Utseendemässigt kommer Opel Adam att finnas i tre olika utföranden. Dessutom går det att välja mellan ett flertal färger, takfärger och inredningsfärger samt ett innertak som har en LED-belyst stjärnhimmel. Opel Adam blir också den första modellen i A-segmentet som får både strålkastare och bakljus med LED-teknik.


Kopplas ihop med smartphone
Adam blir den första Opelmodellen med tillverkarens nya infotainmentsystem. Systemet kan kopplas ihop med en smartphone som använder Android eller Apples iOS som operativsystem, och visar information från appar, till exempel GPS-navigation, på sjutumsskärmen.

Adam är 3,7 meter lång och 1,72 meter bred, exklusive ytterspeglar. Chassiets hjulbas är drygt 2,3 meter.

Opel Adam får sin världspremiär på bilsalongen i Paris i september och ska finnas till försäljning från och med våren 2013.

Diskutera: Vad tycker du om Opel Adam?

Taggar: Nyheter, , Opel Adam

Kommentarer

#1
2012-07-11 12:13

Fräck, skulle mycket väl kunna stå på uppfarten som andrabil!

#2
2012-07-11 12:17

Oj oj..klart snyggaste småbilen, vw up kommer att se väldigt tråkig ut brevid denna bil..hoppas att Opel säljer bra av denna bil, de behöver det..

#3
2012-07-11 12:18

"Standardmotorerna har femväxlad växellåda medan modeller med de senare motorerna blir femväxlade".

Får alla varianter femväxlad låda, eller vad menas?

#4
2012-07-11 12:26

En kombination av Audi A1 och Citroën Pluriel i formerna. Inget spännande alls. Ser inte särskilt rymlig ut heller. Nej, jag väljer hellre nya Fiat Panda.

#5
2012-07-11 13:05

Växellådan

När Opels helt nya motorgeneration som ersätter alla nuvarande mindre motorer i samtliga modeller kommer under våren 2013 får denna en turbomotor på gissningsvis 120-140 hk och i varje fall den kommer med en likaledes helt ny 6-växlad växellåda.

#6
2012-07-11 14:22

Riktigt läcker!

Opel överraskar med en väldigt tilltalande design som ställer konkurrenterna , (främst Up och dess syskon), i skuggan. Visserligen föreställer väl bilderna den dyraste versionen och utan olikfärgat tak och med mindre fälgar blir den väl lite tamare, men ändå..

Inte riktigt lika fin som Fiat 500:an men inte långt borta!

#7
2012-07-11 17:42

Hellre Opel än grodlår.

#8
2012-07-11 20:11

Wow, vilken bil! Den här ser ju grymt snygg ut för att vara en pyttebil - jämfört med de groteskt fula grodorna från Asien. Anrika Opel! (Om Opel bara hade sluppit det där förb-nnade GM.)

#9
2012-07-11 20:31

Ja jag tycker den är riktigt snygg.
Och ännu snyggare lär den bli med Vauxhallemblemet i fronten.
;o)

#10
2012-07-11 20:42

Klart läcker!
Men inget för fler än två.

#12
2012-07-11 21:08

Om den inte blir alltför dyr kommer VW Up absolut att få en tuff konkurent, Opeln tar iallafall hem designronden på knockout...
Hur som helst så börjar den här bilklassen bli riktigt intressant, många kan nog också tänka sig en ny modell som andrabil istället för en begagnad Golf t.ex.

#13
2012-07-11 21:09

Tja, den har ju bara 60% större bottenyta än min Fiat 500 (Årsmodell 1962). Vi satt ibland sex vuxna i den. Men med dagens fetton, så rymmer säkert Opeln högst 2. Kanske lugnast med 1 stycken Roy. Så Roy slipper slå växelarmen i kompisens dito.

#18
2012-07-12 07:52

Roy, kolla in den röda instrumentbelysningen :oD

#19
2012-07-12 08:42

Interiört snygg men exteriört inte lika snyggt. Gillar inte att grillen ligger så lågt.

#20
2012-07-12 08:59

Klart fräckast i klassen. Den minsta klassen är inget alternativ för mig, men denna kommer säkert att sälja bra ute i Europa.

#21
2012-07-12 09:58

Jag tycker att den ser ut som en blandning av Fiat 500 och Ctroen C2

#30
2012-07-14 12:47

Jag upplever att designen vad det gäller instrumenteringen blir allt mer diffus.
för 10 år sedan hade de flesta bilmärken tydliga lättavlästa märartavlor, men på senare år ska det se mer tufft ut med en massa olika färger och allt mindre siffror. Varför duger inte de utomordentliga mätartavlor som bl.a. Saab, Volvo och Opel haft tidigare?
Jag gillar definitivt inte instrumenten i Opel OPC s modeller. Även Volvo får ta det av denna kritik, åtminstone nya V70 som jag senast hyrde i Danmark.
Allt mindre siffror och visare som dessutom är direkt svåravlästa, främjar inte trafiksäkerheten. Det ska räcka med en snabb blick, vad gäller hastighet o Varvtal, bränslemängd etc.
Det vettigaste som kommit fram på denna punkt, står Saab för med sin nightpanel, men det var ett tag sedan. Hoppas fler kommer med iiknande innovationer, viktigare än färgsättning, tycker i vart fall jag.

#31
2012-07-14 17:29

Jag tror på den här bilen, den har en fräck design som tilltalar många och storleken, under förutsättning att den är bekväm att ta sig i och ur, bör tilltala ännu fler.
Men kommer den att gå att få med automatlåda?
Om inte är den körd, liksom många av dess konkurrenter, som är lika gammalmodiga.

F.ö. tycker jag att "Adam" är ett utmärkt namn.

#34
2012-07-15 10:05

Roy, du har helt rätt i att instrumentsiffrorna är vita, men det övriga lyser vackert rött.
Jag har kollat lite andra sajter på bilen och där syns det också tydligt att knappbelysningen är försedd med röda symboler.
Det kanske är något mode som ligger i tiden? ;o)

#35
2012-07-16 03:28

Jag borde ha vant mig vid att även de mest korkade idéer kan bli trender.
Nu är det alltså röd knappbelysnig som gärna ska vara försedd med en diminutiv text istället för en stor, tydlig symbol - men den inkräktar väl på linjespelet eller nåt.
Symboler, förresten, normalt betraktas uppåt på en trafikskylt, informationstavla eller karta som framåt och följaktligen neråt som bakåt. Så såg det förr ut på strålkastarsymboler. Nu ska man alltså veta att höger är framåt (eller var det tvärtom?) för att veta om det är de främre eller bakre dimljusen som man tänder.

Lexus är väl ett av få bilmärken som inte designat bort tydligheten på instrumenten. Saab var tidigare ett föredöme med stora ljusgröna siffror och en gulorange visare. Extra smart var den där komprimerade skalan som ökade tydligheten i det viktigaste området - något som Audi lyckades strula till så att finessen uteblev.
Blåskimrande botten istället för svart, flera cirklar kring det hela, skalstreck för varenda kilometer - det blir bara rörigt. Instrument ska bara visas det man behöver se, punkt slut.

En ganska kortlivad trend var vita instrumenttavlor, som av någon anledning ansågs sportigt, fastän annars den vanliga svarta fägen brukar vara vad som förknippas med sportighet.
Innan jag såg eländet i verkligheten så trodde jag i min enfald att hela tavlan var upplyst i mörkret för att behålla kontrastförhållandet, men icke! Istället hade konstruktörerna valt den direkt korkade lösningen med lysande siffror, Ljusa siffror på en ljus botten. Smart! Inte.

#36
2012-07-16 23:30

Ett antal iakttagelser gällande hur tokigt allt är i bilvärlden och att ingen helt felfri bil existerar NU, men fanns förr…

Inom parentes så avskyr jag Saabs ”night panel”, känner obehag att köra på natten i en mörklagd bil, massor av lampor och symboler är hemtrevligt, mörker känns som att vara utsparkad i Sibirien.

Dessa instrument ser mycket bra ut, men däremot ogillar jag backspeglarna som är lika dumma som alla andras.

Opel har kvar vanliga separata knappar för dimljus fram och bak på sin ljusratt och samma funktioner som för 30 år sedan av, halvljus, helljus, och nu ett läge för positionsljus.

Har kört en ford Focus i fyra dygn och när det blev mörkt och dags att tända helljuset bliv jag alldeles vilsen i alla punkter och symboler på den extremt innehållsrika ljusratten och fick gissa, vågade inte ens försöka vrida på allt vad som fanns där, ett fall för instruktionsboken.

Där är Opel föredömligt enkel.

Focus mätare fungerar bra men jag gillar inte känslan i den svagt blågröna belysningen känns lite obehaglig, kalt, lite simpelt på något sätt.

Astras instrument har en mycket trevligare dyrare känsla och de röda skärmarna displayerna är helt magnifika, jag gick raka vägen från Focus till Astra och det var rena bombnedslaget, överlägsenhet, men samtidigt är det spegelreflexer i Astras instrumentglas och tank och värmemätaren är mindre och i kombination med reflexer i glasen är det svårare att se vad de visar.

Å andra sidan är knapparna på mittkonsolen i Focus mycket svårare att använda än Astras, de är lika, ingen åtskillnad, sitter tätt ihop och att behöva trycka på den är inte trevligt, kräver koncentration och plasten är inte djupt kolsvart som Astra utan mer gråsvart så kontrasten mot symbolerna blir dessutom sämre.

På Astra behöver man inte ens titta, bara att svepa fingrarna över knapparna så hittar man den man söker.

Astras mittkonsol med alla knapparna och värme ventilationsreglagen är totalt överlägset Focus, varje förändring visas några sekunder med enorma jättesymboler och information i den stora skärmen medan det på Focus tänds en liten blek 10 mm symbol nere vid växelspaken, snyggt, ser fint ut, men Astras system som visar i stora skärmen gör att man kan peta lite hur man vill utan att ta blicken från vägen i 150 km/t och ändå se precis vad man gör.

Focus har en speciell taklampa som ger tre olika ljus ur samma lampa placerad mitt i taket, imponerande teknik och exklusivt utförande, högre klass än alla Opels taklampor som numera är simpla mot den lyx de var förr i världen.
MEN! Focus lampa sitter så placerad att om den tänds i mörker lyser den starkt i backspegeln, otroligt irriterande, Opels traditionella placering fram stör inte alls på samma sätt.

Så för varje bra sak finns det en dålig.

Focus har mindre A-stolpar än Astra, bra MEN samtidigt höga backspeglar som skymmer sikten, man kan inte se över dem, skymmer rejält.
Astras stolpar skymmer faktiskt mindre än Focus just i den vinkeln om man ser ner mot marken, lilla rutan fungerar, men skymmer i gengälld mer om man höjer blicken.

Dock kan man se att backspeglar som inte sitter nära dörren utan på halsar som sticker ut från karossen är idiotiska, det blir en stor tom ytan nära sidorutan där man kunde haft spegel, nu tvingas man placera denna ytan på ytterkanten i stället och därmed tar speglarna bort mer sikt än förr.
Så sjukt.

Focus säkerhetsbälten sitter för högt och stolen för lågt, saknade höjdjustering.
Att stänga dörren är elände eftersom man inte når dörrhandtaget utan måste använda dörrfickan som handtag, medan det är enkelt i Astra.
Astran hade vidbrus vid backspegeln värre än Focus.
Som å andra sidan har el fönsterhissar som inte stängs när man låser bilen, idiotiskt och farligt och saknar automat läge och andra finesser Opel erbjuder.

Focus svänger snabbare åt sidan än Astra och väjer tillbaka snabbare, MEN å andra sidan innebär Astras mjukare sävligare uppträdande att den lilla manövern som kastar ut Focusen mot en hotande krasch i vägräcket bara resulterar i en minimal långsam lätt sidoflyttning i Astra som man har god tid på sig att rätta upp medan man i Focus måste rycka till blixtsnabbt för att rädda situationen.

Varför kan ingen göra en bil som inte innehåller en hel hög brister och fel?

Jag börjar inse varför biltidningarna aldrig tar upp alla dessa saker därför att om de gjorde det skulle de ALDRIG kunna utnämna någon bil till bättre än någon annan utan att ge sig in i ett enormt invecklat resonemang och arbete de inte vill ta på sig.

MEN det borde de för verkligheten är MYCKET mer komplicerad än NÅGON vill erkänna.

#37
2012-07-17 12:35

Nu är den här tråden rensad på tramskommentarer. Ledsen att det dröjde så länge.

/Fredrik Diits Vikström, Vi Bilägare

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.