Nästa artikel
Oklart kring Skoda Fabia – kombimodellen skrotad?
Nyheter

Oklart kring Skoda Fabia – kombimodellen skrotad?

Publicerad 25 oktober 2021
Enligt nya uppgifter lägger Skoda ned den populära kombiversionen av småbilen Fabia.

Samtidigt som Volkswagen valt att sluta sälja småbilen Polo i Sverige visar Skoda upp en helt ny generation av den tjeckiska varianten Fabia.

Vi har provkört den nya modellen som visserligen imponerar med mycket storbilskänsla men som också utsätts för allt hårdare konkurrens från suvar och crossovermodeller.

Skodachefen Thomas Schäfer har tidigare bekräftat att även nya Fabia kommer som kombi. Men nu kommer nya uppgifter från nyhetsbyrån ČTK som tyder på att Skoda kan ha skrotat kombiversionen av Fabia i sista minuten.

I ett brev till de anställda försvarar Skoda beslutet.

”De extremt strikta Euro 7-utsläppsreglerna har snabbat på omställningen till elektrifiering dramatiskt. Vi behöver därför inte bara fler elbilar utan måste också säga hej då till några produkter med förbränningsmotorer snabbare än väntat”, står det i brevet.

Kombiversionen har stått för 46 procent av alla sålda Skoda Fabia hittills i Sverige. Den nya kombiversionen hade dock inte sålts i Sverige även om den blivit verklighet. Köparna ska istället hänvisas till suv-modellerna Kamiq och Karoq.

Skoda har tidigare bekräftat att en mindre och billigare elbil är under utveckling.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (20)

  • 27 oktober 2021 Christer, inte mitt val, men…
  • 27 oktober 2021 saabnisse skrev: Guran jag…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.