Nästa artikel
Officiell: Peugeot 3008 uppdateras med ny design
Nyheter

Officiell: Peugeot 3008 uppdateras med ny design

Publicerad 2 september 2020
Peugeots kompaktsuv får ett nytt utseende för att hållas fräsch i ytterligare några år.

Efter fyra år har det blivit dags för en uppdatering av suven Peugeot 3008. Enligt det franska märket handlar det om en ”ny” modell, men det stämmer inte – det handlar om ett så kallat ansiktslyft.

På utsidan märks de största förändringarna i fronten som nu får samma designspråk som resten av Peugeotmodellerna med två stående LED-ljus. Även grillen är ny och ser ut att sträcka sig ut på karossen under strålkastarna.

Den som tittar noga ser även att bakpartiet fått nya bromsljus i LED-format och även så kallade sekventiella blinkers med en animering som ska se ut som att de ”rinner” ut mot kanten. Modellen uppdateras även på insidan och får bland annat nytt infotainmentsystem med större skärm.

Peugeot 3008 finns med en trecylindrig bensinmotor på 130 hästkrafter, en fyrcylindrig bensinmotor på 180 hästkrafter samt en fyrcylindrig dieselmotor på 130 hästkrafter.

Sedan tidigare finns Peugeot 3008 också som laddhybrid, antingen med 300 hästkrafter och fyrhjulsdrift eller i en enklare version med framhjulsdrift och 225 hästkrafter. Räckvidden på el ligger på mellan 5,5 och 5,9 mil.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-09-02 18:15
Carl Trefalt

Peugeot 3008 var häftig.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.