Bild
Nästa artikel
Nyheter

Officiell: Citroën C3 Aircross

Publicerad 12 juni 2017
Här är produktionsversionen av suvifierade C3.
Tidigare i år fick vi se ett koncept på vad som skulle bli nya Citroën C3 Aircross. När nu produktionsbilen är här kan vi konstatera att själmordsdörrarna inte hängde med från konceptstadiet, inte heller överlevde backspeglarna med videokameror.

Att kunna välja och sätta personlig prägel på C3 Aircross är viktigt för Citroën, som erbjuder 30 yttre färgkombinationer och 4 interiöralternativ på kompaktcrossovern. Bilen är 4,15 meter lång, 1,76 meter bred och 1,64 meter hög. Citroën påstår att C3 Aircross erbjuder det största bagageutrymmet i klassen: mellan 410 till 520 liter beroende på baksätets placering. Med sätena fällda blir det 1.289 liter. För en ännu luftigare känsla finns öppningsbart panoramaglastak.
Instegsmotorn är manuellt växlade bensinaren PureTech 82. Med samma drivmedel finns också PureTech 110 med manuell eller automatisk växellåda. Dieslarna är manuellt växlade BlueHDi 100 och BlueHDi 120. Terrängförmågan förstärks med Grip Control och Hill Assist Descent-system. Det finns autobroms, backkamera, trötthetsvarnare, avåkningsvarnare och skyltavläsning. Infotainmentsystemet sköts via en 7-tums pekskärm och har stöd för Android Auto, Apple CarPlay och MirrorLink. Mobilen kan laddas trådlöst. Citroën C3 Aircross lanseras i Sverige till hösten.

Klicka på bildspelet för att se fler bilder.
 
Diskutera: Vad tycker du om Citroën C3 Aircross?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.