Nästa artikel
Nya Suzuki Swift smyger in
Nyheter

Nya Suzuki Swift smyger in

Publicerad 10 mars 2017 (uppdaterad 10 mars 2017)
Nyheten om att småbilen kommer i ny generation drunknade nästan i myllret från bilmässan.
Det har varit intensiva dagar i Genève. Alla biltillverkare har gjort sitt bästa för att synas och höras mest och då kan det vara svårt för småpluttar som Suzuki Swift att konkurrera om medieutrymmet. I alla fall kommer bilen nu i en ny generation som börjar säljas i Europa i april.

Bilen byggs på plattformen Heartect, som den också delar med Baleno och Ignis. Bilen är med sina 3,84 meter i längd en centimeter kortare än gamla generationen. Den är också något bredare och lägre. Bagageutrymmet har ökats på till 254 liter och tack vare att motorn är mer kompakt har mer utrymme frigjorts till passagerare. För att bilen skulle tilltala de europeiska kunderna gjordes vägtester i Europa där bland annat chassi och fjädring förfinats.

Det finns två bensinmotorer: Trecylindriga Boosterjet, med en volym på en liter och 111 hästkrafter, samt fyrcylindriga Dualjet, som är på 1,2 liter och producerar 90 hästkrafter. Boosterjet ska också finnas tillgänglig med med mildhybridssystemet SHVS, där en startgenerator samlar bromskraft och skickar extra energi till systemet vid behov.
 
Diskutera: Vad tycker du om Suzuki Swift?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-03-10 17:28
Tvärnit

Neeeeej.

#2 • Uppdaterat: 2017-03-10 18:44
John2008

Att få läsa om en småbilsnyhet är klart uppfriskande och en bra motvikt mot alla svulstiga och dyra Suvar. Mer sånt, tack!

#3 • Uppdaterat: 2017-03-10 19:00
VOCANDERS

Ser bra ut. Trecylindriga Boosterjet är förvånansvärt pigg i Balenon. Ändå bättre i Swiften!( lättare )
Ser fram emot Swift Sport
anders spjuth

#4 • Uppdaterat: 2017-03-10 19:06
adzam

Helt ok...varken salt eller sött.

#5 • Uppdaterat: 2017-03-10 20:01
saabnisse

Man blir verkligen glad och uppiggad av den läckra färgglada inredningen i mörksvart!

#6 • Uppdaterat: 2017-03-10 21:21
Pi

Ser bra ut invändigt och håller med om att det är kul att för ovanligheten skull få se även nya, mindre bilar.
Dock är utseendet lite småskumt snett bakifrån - fast den kanske ser bättre ut i verkligheten.
Men det var väldigt sparsmakat med detaljer i artikeln - t ex vilken säkerhetsutrustning som finns.

#7 • Uppdaterat: 2017-03-10 22:03
Grosser

Här är lite utförligare information om nya Swift, bl.a. om säkerhetsutrustningen. :-)
"..higher-grade models will get safety kit such as adaptive cruise control, auto emergency braking and a brake-boosting system for emergencies.."
http://www.autoexpress.co.uk/suzuki/swift/94917/new-2017-suzuki-swift-officially-unveiled-at-geneva-motor-show

#8 • Uppdaterat: 2017-03-10 22:06
Styggavargen

Är denna bil inte väl kort? Under 4 meter är inget för mig. Men bilen är säkert bra på alla sätt, är man ensam och måste pendla varje dag kommer man nog billigt undan.

#9 • Uppdaterat: 2017-03-10 23:15
Pi

Vargen - det finns ju olika modeller av Suzuki liksom av alla andra märken. En lite större är Baleno - annars får du väl gå på deras "små-SUV:ar". Såna gillar ju du...:)
Grosser - bra att den är lite bättre utrustade med modern säkerhetsteknik men sen är ju frågan hur den svenska generalagenten väljer att ta in bilarna. Och ser man på t ex Vitara så måste man upp i nivåerna för att t ex kunna få adaptiv farthållare.
Men faktum kvarstår - det var väldigt lite teknisk info i artikeln ovan. Hade det varit en ny Volvo så hade den varit späckad med info om alla förträffliga säkerhetssystem och annat kul.

#a • Uppdaterat: 2017-03-11 09:49
saabnisse

Måste vara en av de mest krombefriade bilar som finns. Nåja, den ser inte tokig ut och jag har kört den nuvarande modellen en del och är den inte sämre än den så blir den riktigt trevlig.
Den nuvarande är riktigt rymlig för att vara så liten och in-ursteg är avsevärt bekvämare än t.ex. V70 som ändå är väldigt mycket större.
Men den har en väldigt tråkig inredning och den här verkar inte vara bättre. Det skulle verkligen behövas lite färgklickar som i t.ex. Vitara för att pigga upp.
Sedan har den inte gått att få med automat och det är märkligt eftersom alla andra av Suzukis modeller går att få med automat.
Det kanske blir ändring med den nya modellen.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.