Nästa artikel
Nya Subaru Legacy – bilder och fakta
Nyheter

Nya Subaru Legacy – bilder och fakta

Publicerad 7 februari 2014 (uppdaterad 7 februari 2014)
En ny generation av Subaru Legacy är på ingång. Den fyrhjulsdrivna bilen blir tystare, rymligare och förses med autobroms.

Sjätte generationen av Subaru Legacy är här. Den amerikanska versionen av den nya sedanmodellen premiärvisades på torsdagen i samband med bilmässan i Chicago.

Förutom att designen är ny och lite slankare, vilket ger lägre luftmotstånd, har Legacy fått mer utrymme i både baksätet och skuffen. Den japanska tillverkaren uppger också att man fokuserat på att ljudisolera bilen för att minska kupébullret.

En välkommen nyhet är säkerhetssystemet EyeSight som omfattar bland annat autobroms och adaptiv farthållare. Systemet använder en framåtriktad kamera, placerad vid backspegeln, som läser av vad som händer i trafiken.

Motorutbudet i USA består av två boxermotorer, en 2,5-liters fyrcylindrig med 175 hästkrafter och en 3,6-liters sexcylindrig som ger 256 hästar. Fyrhjulsdrift och den steglösa automatlådan Lineartronic är standard. Men räkna med att manuell växellåda och dieselmotor kommer att erbjudas när bilen kommer till Europa.

Senare kommer en kombi och den högbyggda varianten Outback.

Diskutera: Vad tycker du om nya Subaru Legacy?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-02-07 10:00
villdemar

Första Subarun med ett hyfsat utseende.

#2 • Uppdaterat: 2014-02-07 11:28
Hackenbush

Förstår inte varför man måste bygga alla nya sedaner med sluttande coupetak.
Jag skulle föredra taket högre i bakkant med bättre plats för huvudet.
Vill jag ha en Coupe så köper jag en 2-dörrars coupe och inte en fyrdörrars.

#3 • Uppdaterat: 2014-02-08 21:02
Peugeote-Pär

Snygg och skulle välja sedanen 7 dagar i veckan, fast jag inte ens sett kombin än!

#4 • Uppdaterat: 2014-02-09 17:53
Roger Skagerström

Bättre än utgående modell men det är ingen större bedrift. Lite halvtråkig amerikansk design. Hade nån hållt för grillen hade jag gissat på Camry eller nåt annat amerikabygge. Designmässigt verkar Subaru fortfarande rätt förlorade.

#5 • Uppdaterat: 2014-02-10 17:01
Roy J

Snyggare än tidigare, men det säger väl inte så mycket.
Jag har gillat Subaru länge, men nackdelarna samtidigt som konkurrenterna också fått fram hyfsad 4WD, har flyttat ner märket på min lista. De är numer även lite överprissatta.

#6 • Uppdaterat: 2014-03-16 17:39
Rubbe

Hoppas att de har lite bättre rosskydd nu mot tidigare modell och att konstruktionen med lister och dyliga avslut på dörrar inte andas 70 tal, snacka om rostsammlar lister. De borde kolla på min 13 år gamla V70 hur den är konstruerad mot rost, inte en rostfläck på den och dörrarna blir aldrig smutsiga inåt som Subaru blir efter en körning i slask

Gärna en aning lägre ljudnivå är önskvärt och inte lika plastig inne i kupen, då kanske man slår till på en sådan när den kommer som kombi

#7 • Uppdaterat: 2014-03-16 17:43
Rubbe

Ser faktiskt rätt bra ut, ett stort lyft mot tidigare modell som inte har många rätt i design, att det ska vara så svårt att göra en snygg bil. Japanska bilar har direkt inte rosat marknaden med snygg design men Subaru måste ändå vara nr 1 i fula bilar, men nu verkar det bli ändring på det

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.