Bild
Nästa artikel

Nya Smart-bilar på gång

Nyheter/Video

Video: Smart släpper videoklipp som smygvisar hur kommande Fortwo och Forfour kommer att se ut. Bilarna väntas dyka upp i europeiska bilhallar i höst.

Den tredje generationen Smart Forfour kommer byggas på en skalbar plattform som tillåter ett flertal motoralternativ, hjulbaser och spårvidder. Enligt uppgifter som sajten Leftlane news publicerar så genererar detta Renault-Nissan-gemensamma projekt troligtvis en billigare Renault-modell baserad på samma teknik
 
Forfour kommer få en direktinsprutad trecylindrig bensinmotor och bakhjulsdrift via en sexstegad manuell växellåda. Det är även troligt att en sjustegad dubbelkopplingslåda kommer att finna som tillval.
 
Nya Smart Forfour ska dela cirka 70 procent av sina komponenter med Renult Twingo. Det betyder bland annat att den kommer drivas av samma svansmonterade trecylindriga bensinmotor som Twingo, med antingen 70 eller 90 hästkrafter. Det kan alltså vara en liten tröst för dem som sörjer att Renault Nordic beslutat att inte ta in nya Renault Twingo i Sverige.

Designmässigt kan vi vänta oss att många drag från konceptet Fourjoy kommer att återfinnas på de nya bilarna. Officiell information om nya Smart Fortwo och Forfour släpps den 16 juli och bilarna väntas nå handlarna i höst.
 
Källa: Leftlane news
 
Diskutera: Tror du att nya Smart-bilarna kommer gå hem i Sverige?

Kommentarer

#1
2014-07-08 11:52

Hmm... verkar i praktiken bli liknande design som Renault Twingo fast med Smarts klassiska tvåtonslackering för att accentuera bakpartiet och kontrastera mot sidodörrarna.

#2
2014-07-08 18:52

Raphael...likheterna med Twingo är inte direkt slående. Eller du menar att de båda har fyra hjul och en ratt? Någon övrig likhet verkar inte föreligga.

#3
2014-07-08 19:26

Vem bryr sig?

Hur många av dessa låtsasbilar säljer man här varje år?

#4
2014-07-08 19:29

De har en något för stor prislapp för att nå framgång i sverige.

#5
2014-07-08 20:25

Jag åkte i en Smart Forfour för ett par år sedan och det är inget som jag vill vara med om igen. Obekväm gång, väsnades och verkade helt kraftlös. Panelen som täcker den ena b-stolpens insida låg på golvet och skräpade. Märkligast av allt - det var ortens Mercedes/Smart säljare som körde.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.