Nästa artikel
Renault Twingo inte till Sverige
Nyheter

Renault Twingo inte till Sverige

Publicerad 6 maj 2014 (uppdaterad 7 maj 2014)
Mycket talar för att nya Renault Twingo med svansmotor blir en körglad krabat. Tyvärr sätter Renault Nordic stopp för lansering i Sverige.

Den nya generationens Twingo presterades på bilmässan i Geneve i våras. Den lilla citybilen har utvecklats tillsammans med Daimler och den största förändringen mot tidigare Twingo är flytten av motorn till precis över bakaxeln. Viktfördelning och pigga 90 hästkrafter, i toppmodellen med en turboladdad 0,9 liters trecylindrig motor, borgar för en körglad liten bil. Placeringen av motorn ger även bilen en mycket kort svängradie på 8,65 meter.

Men Renault Nordic har satt stopp för lanseringen i Sverige. Den kommer alltså inte till svenska bilhallar i augusti som resten av de nya Renault-bilarna. Detta då Renault Nordics bedömning är att marknaden för den här typen av bilar inte är stor nog i landet.
– Twingo och bilar i den klassen är inte jättestora i Sverige så vi avstår tillsvidare, säger Karin Karlsson som är Renaults presschef i Sverige.

Beslutet är inte skrivet i sten och skulle Twingo bli aktuell för Sverige så blir det först till 2015. Vore det inte mer än rätt då tillverkarens PR-folk skrivit att den lilla bilens generösa innermått med fällda säten ska kunna svälja ”..  a boxed Swedish bookshelf”?

Diskutera: Borde nya Renault Twingo säljas även i Sverige?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-05-06 12:34
Mipsson

...att små bilar inte är jättestora i Sverige är tankvärt

#2 • Uppdaterat: 2014-05-06 13:07
Reverend Benny

Tråkigt beslut då detta är en av de "minibilar" jag lätt skulle kunnat tänka mig på uppfarten.
Det är bara att hoppas på att nya Smart är hyffsat lik Renaulten och inte blir allt för galen i design.
Kanske för övrigt det som gör att Renault hoppar över Sverige.

#3 • Uppdaterat: 2014-05-06 13:27
olvildrajv

Spännande koncept, gillas starkt!

#4 • Uppdaterat: 2014-05-06 15:16
Leif Kavander

Tycker det är dags att staten ger ordentliga skattelättnader för denna typ av bilar.

#5 • Uppdaterat: 2014-05-06 15:36
erifog

Neej! Den fina lilla körglada bilen! En snygg och rolig småbil.

Renault - TÄNK OM! Det finns visst en marknad! Seat Mii, Skoda citigo, Peugeot 108, Citroen C1, Toyota Aygo o.s.v. Twingon hade knockat de flesta av dessa småttingar, på snygghet och körglädje, och förmodligen med rostskydd och säkerhet också, med rätt pris så klart.

Renault - Tänk om!

#6 • Uppdaterat: 2014-05-06 16:37
Gäst (ej verifierad)

Trist.

Synd att Renault inte har en bättre svensk organisation. Märket förtjänar det...

#7 • Uppdaterat: 2014-05-06 16:40
Raphael

Renault Nordic har rätt i att småbilar i den minsta klassen inte är storsäljare i Sverige. Det kostar att ta in bilar och marknadsföra dem här, ska man göra det vill man vara säker på att det är värt besväret - att investeringen i reklam, utbildning av personal, försäljning etc. går hem. Det är ett sunt ekonomiskt tänkande att avstå från en marknad som är ännu mindre än bilarna är. Jag tror inte att marknaden sväljer fler erbjudanden än som redan finns, det råder en överetablering av minibilar i Sverige sett i storlek till kundintresset. Visst är Twingon en bra bil, men väldigt okonventionell - med tanke på svenska bilköpares traditionella konservatism så tror jag att Twingon är för udda för svenska bilköpare. Jag är säker på att den blir en storsäljare i övriga Europa. Tittar man på de bilar som är storsäljare i Europa och jämför med svenska topplistan så ser det rätt annorlunda ut.

#8 • Uppdaterat: 2014-05-06 16:41
Andreas Jennersjö

En kommentar har tagits bort då den inte syftade till att diskutera det direkta ämnet för artikeln samt för att kommentaren innehöll personangrepp.

#9 • Uppdaterat: 2014-05-06 16:57
Regge

Synd eller inte är svårt att säga.

Ställ er frågan såhär. Hade ni handen på hjärtat köpt den? Känner ni någon som ärligt hade det? Ja kanske! I dessa tider vågar man ta "risken" för en flopp? mja knappast kan jag säga.

Det finns bara utrymme för att sälja bilar som ger bra förtjänst. Är det bra tider, då kan man kasta in lite roliga modeller.

För er som inte vet, så kostar det MASSOR med pengar för general agenten att plocka in en modell.. floppar den, ja.. ouch.

Till dig som skrev att där finns en marknad för dessa bilar. Ja såklart finns där en marknad, som med allt! Frågan är, hur bra säljer just den marknaden. När såg du någon av dessa bilarna ute på vägarna som sålts senaste 2 åren?

Möjligtvis Toyota som fått enormt bra säljnätverk med bra erbjudande och marknadsföring. Samt kanske rent av startade detta segment?

Jag som många tycker det är tråkigt att den inte kommer till Sverige. Bilen är tuff att titta på. Men Renault vet vad som gör.. folk har tyvärr alltid något att klaga på bara..

#a • Uppdaterat: 2014-05-06 17:05
Sven E

Dom har väl gjort nån "fuldeal" med Daimler om att inte konkurrera i Sverige med deras Smart Fortwo som är samma bil.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.