Nästa artikel
Nya regler för körkort och besiktning i coronakrisen
Nyheter

Nya regler för körkort och besiktning i coronakrisen

Publicerad 1 juni 2020
Detta gäller för dig som bilägare.

På grund av coronakrisen har EU tagit beslut om att tillfälligt ändra vissa regler som omfattar bilägare.

Först ut är nyheten att giltighetstiden för alla körkort som går ut under perioden 1 februari 2020 till 31 augusti 2020 automatiskt förlängs med sju månader från det datum behörigheten annars skulle gått ut.

Den här nyheten gäller dock bara körkortet som så kallad behörighetshandling, inte som id-handling om ordinarie giltighetstid har gått ut.

En annan nyhet är att bilar som skulle ha besiktigats under samma period (1 februari till 31 augusti 2020) kan besiktigas senare – dock senast sju månader efter det ursprungliga datumet.

”Syftet är att mildra covid-19-pandemins effekter på transportområdet och att säkerställa att nödvändiga transporter kan fortgå”, skriver Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.

– Transportsektorn har drabbats hårt av coronakrisen och därför är det positivt att EU gemensamt mildrar effekterna av krisen för enskilda och företag, säger infrasgtrukturminister Tomas Eneroth (S).

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-06-01 18:41
Världens vackraste man

Detta verkar väl alldeles rimligt. Det ska bli spännande att se hur Eu-skeptikerna vänder förslaget till något dåligt.

#2 • Uppdaterat: 2020-06-01 21:13
Uffeeh

Tack! Blev väldigt glad att läsa detta. Skulle i dagarna boka besiktning eftersom ordinarie tiden går ut 30 juni. Men vill i dagsläget inte ha främmande människor klängandes runt i bilen eftersom jag tillhör en riskgrupp. Vet att bilen inte skulle ha några problem med att gå igenom besiktningen utan anmärkning.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.