Bild
Nästa artikel
Som laddhybrid är Mitsubishi Outlander populär i Sverige. 2016 registrerades 1819 nya exemplar, enligt Bil Sweden.

Nya Outlander dröjer

Nyheter

Kan bero på att Nissan köpt majoritet i Mitsubishi.

Senaste generationen av mellansuven Mitsubishi Outlander kom 2012 och sedan dess har den fått diverse uppdateringar. En ny generation borde finnas beredd, men enligt Automotive News har den försenats.

Från början var det tänkt att den skulle komma under första kvartalet 2019, men premiären sägs ha skjutits upp till årsskiftet 2019/2020. Enligt Automotive News kan förseningen bero på att Nissan blev majoritetsägare i Mitsubishi i maj förra året. Nissan håller just nu på och överväger om det går att göra bilar som delar teknik- och plattform mellan märkena.  

– Vi har ingen information om att den är försenad, utan planen har varit redan sedan tidigare att nya Outlander ska lanseras under 2019. Jag har själv ställt frågan vidare vart denna information kommer ifrån och väntar på svar från Europa, säger Lotta Thulin, PR- och informationsansvarig på Mitsubishi i Sverige.
 
Diskutera: Tror du att nya Mitsubishi Outlander kommer att dela något med Nissans bilar?
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.