Bild
Nästa artikel
Nya Opel Cascada – bilder och fakta

Nya Opel Cascada – bilder och fakta

Nyheter

Här är nya Opel Cascada – Astra i cabrioletutförande. Tygsuffletten kan manövreras i 50 km/tim och fällas på 17 sekunder.

Efter småsuven Mokka och stadsbilen Adam rullar Opel ut sin tredje modellnyhet för i år. Den här gången handlar det om cabrioletversionen av Astra: Cascada.

– Dyra bilar från premiumtillverkarna upptar segmentet för mellanstora cabrioleter, kommenterar Opelchefen Thomas Sedran. Med Cascada erbjuder Opel en cabriolet med alla typiska egenskaper och kvaliteter, men till ett överkomligt pris.

Till skillnad från föregångaren Astra TwinTop – som lanserades 2006 – får Cascada en textilsufflett i stället för fällbart plåttak. Modellen är också knappt två decimeter längre än Astra TwinTop, varav sju centimeter tillägnats hjulbasen.

Den extra längden betyder större utrymmen för passagerarna och en mer bekväm åktur i det tvåsitsiga baksätet. Med taket nedfällt är bagagevolymen 280 liter. Den som vill lasta mer får fälla upp suffletten, då kan 70 liter extra stuvas in.
 
Instegsmotorn är en bensinare på 1,4 liter som erbjuds med 120 eller 140 hästkrafter. På bensinsidan finns också en nyhet, en turboladdad 1,6-litersmotor som ger 170 hästar. Motorprogrammet fullbordas med en 165 hästar stark diesel. Motorerna kan kombineras med en sexväxlad manuell låda eller en sexstegad automat. Vid ett senare skede, uppger Opel, kommer även mer kraftfulla motorer.

Nya Opel Cascada lanseras under våren 2013. Priserna är ännu inte fastställda.
 
Diskutera: Vad tycker du om Opel Cascada?

Kommentarer

#1
2012-10-18 01:09

Fruktansvärt enormt sjukt snygg bil! Enda knasiga är väl bakluckan men överlag herrejösses :p

#2
2012-10-18 07:47

Instämmer! En riktigt snygg bil!

Den här gången har Opel lyckats med sin design!
(Troligtvis är det GM´s förtjänst, som vill plocka ut Opel ut gubbträsket!)

#3
Leif Larsson
2012-10-18 08:12

Visst är den snygg. Men plottret med knappar och rattar för diverse funktioner verkar vara Opels signum. Ser oxå att bilen presenteras i en av de , så kallade, naturfärgerna.( Min far hämtade sin Skoda Yeti, igår, i en liknande färg.)

#4
2012-10-18 22:34

Gillar den här brungråa kulören skarpt. Inte alla bilar passar i den men de som gör det ser riktigt fräscha ut. Tror inte det är en färg man tröttnar på så lätt heller. Finns dock vissa som är lite väl bruna, då blir det inte lika snyggt. Ska mest vara grå med en skvätt brun i.

#5
056
2012-10-19 21:38

Tycker t.o.m. bakluckan är snygg... ;-)

#6
2012-11-29 10:27

Detta är en perfekt bil för den nya gubbträsket - som har råd att åka lite fräsigt och snyggt utan att förväxlas med det enfaldiga ungdomsträskets mediokra farkoster!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.