Nästa artikel
Nya Kia Sportage till Frankfurt
Nyheter

Nya Kia Sportage till Frankfurt

Publicerad 17 augusti 2015 (uppdaterad 17 augusti 2015)
Nya Kia Sportage förhandsvisas med denna skiss.
Kia kommer visa fjärde generationen Sportage om en månad på bilsalongen i Frankfurt. Här är vad vi kan förvänta oss av den nya crossoverbilen.
Förra året presenterade Kia konceptbilen KX3 i Kina, en bli i Sportage-storlek som bar på ledtrådar om hur nästkommande mellanstora crossover för marknaden i Europa kan komma att se ut.
 
Nu har Kia meddelat att fjärde generationens Sportage kommer avslöjas på bilsalongen i Frankfurt. Det är då troligt att vi får se en bil med front och akter likt KX3, även strålkastarnas rundare former ser ut att hänga med till Euorpa.
 
På insidan växlar Kia upp för att möta konkurrensen från Honda CR-V och Nissan Qashqai genom att erbjuda bättre kvalité i materialvalen. En annan detalj som ska bidra till mer lyxkänsla är färre fysiska knappar och en större infotainment skärm.
 
En ny drivlina kommer erbjudas i Sportage generation fyra. Möjligtvis har vi en så kallad mildhybird att vänta, eller en helt batteridriven version likt Kia Soul EV. En annan möjlighet är ett steg mot downsizeing med en mindre trecylindrig motor. Nya Kia Sportage väntas finnas till försäljning redan tidigt nästa år.
 
Diskutera: Vad tycker du att Kia borde satsa på i nya Sportage?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-08-18 00:18
ENTJ1

Gäsp.
Satsa på riktigt superlåga rutor och juste 24" fälgar.

#2 • Uppdaterat: 2015-08-18 07:21
Hackenbush

Lustigt tänkande på bilfabrikanter idag. Man sätter på jättehjul och gör rutorna små och sen tycker man att man har en ny design som alla vill ha.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.