Nästa artikel
Nya Hyundai Grand Santa Fe – bilder och fakta
Nyheter

Nya Hyundai Grand Santa Fe – bilder och fakta

Publicerad 28 februari 2013 (uppdaterad 28 februari 2013)
Nu presenterar Hyundai en större variant av sin kompaktsuv. Sjusitsiga Grand Santa Fe är mer än två decimeter längre än Santa Fe.

Hyundai Santa Fe dök upp på den svenska marknaden 2001 och klättrade snabbt i försäljningsstatistiken. I fjol lanserades den tredje generationen och på bilsalongen i Genève, som slår upp portarna i början av mars, premiärvisas den större varianten Grand Santa Fe.

Modellen är hela 22,5 centimeter längre, en centimeter högre och en halv centimeter bredare än Santa Fe. Hjulbasen har sträckts ut tio centimeter, vilket borgar för större utrymmen i kupén. Dessutom har bagageutrymmet med baksätet uppfällt vuxit från 582 till 607 liter.

Grand Santa Fe är också en modell för den större familjen eller den som har behov att transportera fler än fem personer. Bilen erbjuds antingen som sex- eller sjusitsig.

När det gäller motor finns endast ett alternativ, en 197 hästkrafter stark diesel på 2,2 liter som benämns R VGT. Kraften levereras via en sexstegad automatlåda.

Tidpunkt för den svenska premiären, liksom priser, är ännu inte officiella.

I Vi Bilägare nummer 2/2013 testades Hyundai Santa Fe mot konkurrenterna Honda CR-V och Mitsubishi Outlander. Klicka här för att köpa tidningen.

Diskutera: Vad tycker du om nya Hyundai Grand Santa Fe?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-03-02 09:50
saabnisse

Det är tydligen ingen som vill ge någon kommentar till den här artikeln och anledningen kan vara att den här bilen diskuterats ganska utförligt i två trådar på forumet.

#2 • Uppdaterat: 2013-03-04 15:37
Mistro

Gillar när man gör bilar mer praktiska utan att det förstör bilens utseende.
Den extra längden är det nog inte många som märker vid första titten på bilen.
Men ...varför bagageutrymmet bara har ökats med ynka 25 liter förstår jag inte!?
Känns omedelbart som att den inte är större/rymligare än Kias Sorento?
Med en trolig prisbild på +400.000kr så tror jag inte att främst barnfamiljer med behov utav extra plats kommer att köpa bilen?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.