Nästa artikel
Nya Escape visar nästa Ford Kuga
Nyheter

Nya Escape visar nästa Ford Kuga

Publicerad 16 november 2011 (uppdaterad 16 november 2011)
Nu presenteras nya, större och snålare Ford Escape. Modellen kommer att lanseras som Ford Kuga i Europa under nästa år.

Fram tills i dag har Ford sålt två fristående crossovermodeller beroende på om marknaden är Nordamerika eller Europa. Men som en del av strategin ”One Ford” strömlinjeformar man nu modellprogrammet och erbjuder från nästa år endast en, närmast identisk bil.

På bilsalongen i Los Angeles som slår upp portarna på onsdagen debuterar nya Ford Escape, som fått en helt ny formgivning. Bilen har designats i Europa och baseras i själva verket på den europeiska syskonbilen som introducerades 2008.
 
Modellen har blivit både längre och snålare än föregångaren, uppger Ford. Stopp/start och en kylargrill som automatiskt reglerar luftflödet är standard, teknik som sparar bränsledroppar. Nya Escape kan också fås med en baklucka som öppnas med en fotrörelse under stötfångaren.

Den europeiska varianten av bilen – Kuga – kommer att presenteras på bilmässan i Genève i mars nästa år. Jämfört med dagens Kuga kan uppdateringen betraktas som ett ansiktslyft. Bilen börjar sannolikt säljas i slutet av 2012.
 
Diskutera: Vad tycker du om nya Ford Escape?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-11-16 13:23
JOCA_1

Hm, får man vara lite elak? :) Ser ut som en KIA.....

#2 • Uppdaterat: 2011-11-16 14:49
Raphael

Eller det är KIan som ser ut som Ford...
Detta är ju en väldigt lätt ansiktslyftning i fronten bara tycker jag mot den Kuga som redan finns. Men ser inte akterpartiet längre ut?
Interiören ger jag inte mycket för, Fords vilda interiördesign tröttnade jag på för flera år sedan. Jag uppskattar kreativa exteriörer, absolut, men det ska ju vara snyggt och harmoniskt också... vinklar, vrår och grejjer i disharmoni bara för att vara annorlunda... nja nja nja.

#3 • Uppdaterat: 2011-11-16 20:51
Stefan Eriksson

Ett mycket märkligt och hemskt namn-Kuga.Döp om bilen till Escape även i europa eller till något annat.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.