Nästa artikel
Nya Chevrolet Aveo - premiär i Paris
Nyheter

Nya Chevrolet Aveo - premiär i Paris

Publicerad 13 september 2010 (uppdaterad 21 september 2010)
Här är nya Chevrolet Aveo - större och nu med dieselmotor. Säljstart sommaren 2011.
På bilsalongen i Paris presenterar Chevrolet inte mindre än fyra världspremiärer.

En av dessa är nya Chevrolet Aveo som ska visas i produktionsfärdigt skick.

Större utrymmen
Bilen har blivit både längre och bredare och till det yttre har former lånats från minstingen Chevrolet Spark.

Utmärkande detaljer är dubbla strålkastare, tvådelad grill, stigande fönsterlinje och bakre dörrhandtag som gömts i C-stolpen.
 
Inuti bilen utlovas mer plats för passagerare och bagage samt en motorcykelinspirerad instrumentering.

Chassiet har anpassats för Europa och bland standardutrustningen finns antisladdsystem, elektrisk servostyrning och ABS-bromsar.

Diesel till Aveo
Nya Chevrolet Aveo kan också fås med dieselmotor, en nyhet som kan skruva upp försäljningen i Europa.

Dieselmotorn som står till förfogande har en volym på 1,3 liter, är utrustad med stopp/start-teknik och levererar 75 eller 95 hästkrafter.

Tre bensinmotorer finns också att välja bland: en 1,2-liters på 70 eller 86 hästar, en 1,4-liters på 100 hästar och en större 1,6-liters på 115 hästkrafter.

Till de två större bensinmotorerna finns en sexväxlad automatlåda som tillval, annars är manuella lådor med fem eller sex växlar standard.

Nya Chevrolet Aveo börjar säljas sommaren 2011.
 
Diskutera: Vad tycker du om nya Chevrolet Aveo?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-09-13 15:32
FLUX (ej verifierad)

Hmm, den ser tuff ut. Jäklar, jänkarna börjar ta igen det här med design. Mindre och tuffare bilar. En Golf konkurrent kanske. Blir intressant att se test på denna.

#2 • Uppdaterat: 2010-09-13 16:34
Saabnisse (ej verifierad)

Flux, vad menar du med jänkar?
Det här är ju en Daewoo.

#3 • Uppdaterat: 2010-09-13 19:49
Joe (ej verifierad)

Fin bil! Tycker jag har sett den förut? Är det inte en Golf eller en Polo? Det verkar inte bara vara kineserna som kan kopiera andras modeller. Eller har alla samma designerfirma?

#4 • Uppdaterat: 2010-09-14 11:31
Thor (ej verifierad)

Chevrolet Aveo fd Deawoo tillverkas i Polen
priset är värd kvalite´n

#5 • Uppdaterat: 2010-09-14 17:19
Patrik (ej verifierad)

Joe, Golf i designen, Polo möjligen i storleken. Fräck design på en småbil, precis som med VW´s minstingar. Det säljer säkert, men det blir svårt att konkurrera med Skoda´s modeller som hamnar närmare i prisklass eller tom Seat´s. Men trots allt en intressant bil, De delar chassi med Opel´s småbilar, och det var meningen att även en mindre SAAB skulle kommit på det chassiet, det är ju tom så att det var SAAB som utvecklade de chassiet. SAAB:en å andra sidan lär ju inte hamna i den prisklassen om den nu kommer, den lär som bekant redan finnas som testbil frågan är hur avtalen ser ut med GM.
En Amerikansk bil Cheva... Deawoo tillverkas i Polen och inte ens ritad i USA. Men Cheva som varit en lite exklusivare bil skall nu plötsligt säljas som en billig bil med arvet i baktanke och GM tror att de kan lura folk, att den är exklusivare än den verkligen är.

#6 • Uppdaterat: 2010-09-14 18:38
Tobbe (ej verifierad)

Chevrolet har aldrig setts som en exklusiv bil. I Usa ses den som en "Svennsonbil", ungefär som en Volvo 850/V70 i Sverige. Daewoo's bilar ligger nog i ungefär samma kvalitetsklass som amerikanska Chevrolet tyvärr så dom matchar varandra. Jag erkänner att jag har aldrig ägt en Chevrolet, men har bekanta som gör och som hellre hade valt något annat, samt min bror som köpte en Dodge RAM.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.