Bild
Nästa artikel
Ny uppdatering ger Jaguar I-Pace längre räckvidd

Ny uppdatering ger Jaguar I-Pace längre räckvidd

Nyheter

Med hjälp av en ny mjukvara ska ägare till I-Pace få 8 procent längre räckvidd utan någon extra kostnad.

Trots ett batteripack på hela 90 kWh har Jaguars elbil I-Pace endast en räckvidd på 470 km. Men nu ska ägarna får mer valuta för bilen. Jaguar har nämligen meddelat att en ny mjukvara ska öka bilens räckvidd med 8 procent vilket borde innebära en räckviddsökning med 37 km.

Den längre räckvidden har enligt Jaguar gjorts möjlig tack vare en momentfördelning mellan främre och bakre motorn vid körning i Eco-läge samt bättre värmehantering och bromskraftåtervinning.

Uppdateringen ska vara kostandsfri, men för att ta del av den måste man ta bilen till en Jaguar-verkstad. 
därefter kommer liknande uppdateringar att ske via Over the Air via 4G-nätet, då det ingår i mjukvaran.

Diskutera: Vad tycker du om Jaguar I-Pace 

Kommentarer

#1
2019-12-10 13:27

Sjukt snygg i det utförandet på bilden! HSE med de fälgarna.....med denna uppdateringen lite snålare med, gör ju inget. Synd den fortfarande bara har en-fas ombordladdare. Det är en av ganska få saker som gjorde man tittade på annat håll.

#2
2019-12-10 18:09

Mycket snygg bil. Absolut en favvo bland elbilar.

#3
2019-12-10 19:22

Jaguar var säkerligen oroliga för degradering av batteriets kapacitet. Nu har det visat sig att batteriet håller bättre än förväntat och att den kan släppa på lite mer av den "dolda" bufferten. Observera även att den 90 kWh är batteripackets bruttosiffra, inte vad som är användbart.

#4
2019-12-12 16:50

Mycket intressant att höra resonemangen om litiumbatterierna under Nobel-dagen i tisdags gällande brand- och explosionsriskerna om man försöker att öka energidensiteten "rakt av". Det krävs nya, djupgående uppfinningar i ämnet för att komma vidare.

#5
2019-12-12 18:03

Det kan tilläggas att även Tesla gjort motsvarande uppgradering.
Men Jaggan är bara så mycket aptitligare …

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.